Άγιος Βαλεντίνος: Το ανεκτίμητης αξίας λουλούδι που δεν μπορεί να αγοράσει κανείς

Κάθε χρόνο η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί την πιο εμπορική ημέρα για τα ανθοπωλεία όλου του κόσμου. Υπάρχει, όμως, ένα λουλούδι, το οποίο δεν μπορεί κανείς να κάνει δώρο στο ταίρι του. Το όνομά του; Kadupul ή αλλιώς τη Βασίλισσα της Νύχτας
Άγιος Βαλεντίνος: Το ανεκτίμητης αξίας λουλούδι που δεν μπορεί να αγοράσει κανείς

Μετά την Black Friday, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί την πιο εμπορική ημέρα για τα καταστήματα λιανικής. Δώρα μικρά και μεγάλα, κοσμήματα, σοκολάτες, αλλά και λουλούδια αγοράζονται από τους ερωτευμένους αυτού του κόσμου, με σκοπό να κάνουν το ταίρι τους να χαμογελάσει.

Διαβάστε ακόμα: Cristiano Ronaldo - Δώρο γενεθλίων στη φίλη του ένα show 68.000 δολ. με φωτογραφίες της στον Burj Khalifa

Στην τελευταία κατηγορία την τιμητική τους έχουν φυσικά τα τριαντάφυλλα, τα οποία αποτελούν το σήμα κατατεθέν της 14ης Φεβρουαρίου. Υπάρχει, όμως, κι ένα λουλούδι, το οποίο ούτε οι δισεκατομμυριούχοι μπορούν να αγοράσουν για το ταίρι τους. Ο λόγος για το kadupul ή αλλιώς τη Βασίλισσα της Νύχτας.

Πρόκειται για ένα είδος κάκτου, το οποίο φυτρώνει κυρίως στη Σρι Λάνκα (μπορεί να βρεθεί και σε κάποιες περιοχές της Νότιας Αμερικής) και ανθίζει πολύ σπάνια. Θεωρείται ως το πιο ακριβό λουλούδι του κόσμου, με την αξία του να είναι ανεκτίμητη. Κι αυτό γιατί από τη στιγμή που ανθίζει, το kadupul έχει διάρκεια ζωής μόλις μιας νύχτας. Το επόμενο πρωί το βρίσκει μαραμένο.

Παρόλα αυτά, το άρωμά του είναι εξαιρετικά διάσημο σε όλο τον κόσμο, καθώς έχει ηρεμιστικές ιδιότητες. Ο μόνος τρόπος να το μυρίσουν οι περισσότεροι είναι αγοράζοντας ένα μπουκαλάκι με τη μυρωδιά του λουλουδιού, καθώς το να πετύχουν τη Βασίλισσα της νύχτας ανθισμένη, αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο και μοναδικό φαινόμενο.

Τα videos που κυκλοφορούν στο YouTube και δείχνουν σε timelapse την άνθιση του kadupul είναι εντυπωσιακά. Η διαδικασία ξεκινά γύρω στις 10 το βράδυ και διαρκεί περίπου δύο ώρες. Έτσι, λίγο μετά τις δώδεκα το φυτό βρίσκεται σε πλήρη άνθιση, με τους κατοίκους της Σρι Λάνκα να το αποκαλούν ως «μεταμεσονύκτιο θαύμα».

Όπως και να 'χει αποτελεί ένα «δώρο» που δεν μπορεί κανείς ερωτευμένος να κάνει στο ταίρι του ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Ένα τριαντάφυλλο αποτελεί μια πιο εύκολη και σίγουρη λύση.