Spend it: Ο Αμπράμοβιτς πουλάει την ιπτάμενη βίλα του, ένα υπερπολυτελές Boeing 767

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς πουλά το ιδιωτικό του αεροσκάφος Boeing 767. Το «Bandit»,όπως αποκαλείται, διαθέτει τεράστιο σαλόνι, τρία ευρύχωρα υπνοδωμάτια, ακόμη και αίθουσα μελέτης.
Spend it: Ο Αμπράμοβιτς πουλάει την ιπτάμενη βίλα του, ένα υπερπολυτελές Boeing 767

Ο Ρωσοϊσραηλινός δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και του αγγλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου της Premier League, Chelsea F.C., αποφάσισε να αποχωριστεί την ιπτάμενη πολυτελή βίλα του: το ιδιωτικό Boeing 767-300ER (εγγεγραμμένο ως P4-MES).

Διαβάστε ακόμα: Το νέο learjet του Playboy αναβιώνει τις ανομολόγητες πτήσεις του θρυλικού Big Bunny

Γνωστό ως «Bandit» (για το μαύρο περίγραμμα στο παρμπρίζ του πιλοτηρίου που το κάνει να μοιάζει σαν να «φοράει» μαύρη μάσκα που φορούν οι ληστές), το αεροσκάφος είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην κοινότητα των φανατικών της αεροπορίας. Μπορείτε να βρείτε δεκάδες ιδιωτικά video στο YouTube που το καταγράφουν να προσγειώνεται και να απογειώνεται σε διάφορα αεροδρόμια του πλανήτη.

Εικόνα
Το «Bandit» είνα ένα Boeing 767-300ER που κατασκευάστηκε αρχικά για τη Hawaiian Airlines (Πηγή: Global Jet Luxembourg)

Το Boeing 767-300ER κατασκευάστηκε αρχικά για τη Hawaiian Airlines και επρόκειτο να ενταχθεί στον στόλο τους τον Ιούνιο του 2003, ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία ακύρωσε την παραγγελία. Ο Αμπράμοβιτς έγινε ο νέος ιδιοκτήτης, κι όπως ήταν φυσικό, μετέτρεψε το πρώην επιβατικό αεροσκάφος σε ένα υπερπολυτελές επαγγελματικό jet.

Εικόνα
Το αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο από τον Andrew Winch, διάσημο Άγγλο σχεδιαστή γιοτ με έδρα το Μπαρνς του Λονδίνου (Πηγή: Global Jet Luxembourg)

Εκτός από τις τυπικές ανέσεις, το «Bandit» είναι εξοπλισμένο με αντιπυραυλικά συστήματα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στα Air Force One προεδρικά μεταφορικά VC-25 των Ηνωμένων Πολιτειών (στρατιωτικές εκδόσεις του Boeing 747-200B).

Εικόνα
Στο αεροσκάφος υπάρχουν ακόμη και χώροι ανάπαυσης του πληρώματος και του προσωπικού (Πηγή: Global Jet Luxembourg)

Το πολυτελές αεροσκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 34 επιβάτες, διαθέτει έπιπλα καστανιάς και πάνελ με επίχρυση διακόσμηση, ένα master bedroom και 3 υπνοδωμάτια επισκεπτών, 1 μεγάλο μπάνιο και 2 μικρότερα, τραπεζαρία, σαλόνι, χώρο βιβλιοθήκης -μελέτης, κουζίνα και αποθήκη , χώρους ανάπαυσης του πληρώματος και του προσωπικού και φυσικά δορυφορική σύνδεση internet.

Εικόνα
Το master bedroom έχει όλες τις ανέσεις σουίτας ξενοδοχείου (Πηγή: Global Jet Luxembourg)

Πρακτικά, το P4-MES εξακολουθεί να είναι ολοκαίνουργιο, έχοντας καταγράψει μόλις 7.080 ώρες πτήσης και 1.954 κύκλους λειτουργίας μετά την επίσημη καταχώρισή του, το Φεβρουάριο του 2007.

Εικόνα
Ο χώρος βιβλιοθήκης-μελέτης (Πηγή: Global Jet Luxembourg)

Σχεδιασμένο από τον Andrew Winch, διάσημο Άγγλο σχεδιαστή γιοτ με έδρα το Μπαρνς του Λονδίνου, το αεροσκάφος λειτουργεί επί του παρόντος από την ιδιωτική εταιρεία charter Global Jet Luxembourg (παλαιότερα γνωστή ως Silver Arrows).

Εικόνα
Το «Bandit» διαθέτει έπιπλα καστανιάς και πάνελ με επίχρυση διακόσμηση (Πηγή: Global Jet Luxembourg)

Το «Bandit» προσφέρεται πλέον προς πώληση με εκτιμώμενη αρχική τιμή τα 100 εκατ. δολάρια, καθώς ο Αμπράμοβιτς πρόκειται να γίνει σύντομα ιδιοκτήτης ενός μεγαλύτερου Boeing 787-8 Dreamliner BBJ. Παρά την πανδημία του κορονοϊού, οι δουλειές φαίνεται να πηγαίνουν εξαιρετικά καλά για το Ρώσο μεγιστάνα.

Εικόνα
Το πολυτελές αεροσκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 34 επιβάτες (Πηγή: Global Jet Luxembourg)

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να απολαύσετε μια εικονική βόλτα στο εκθαμβωτικό εσωτερικό του «Bandit» μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Global Jet.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ