Jeff Bezos: Mε σάπια αυγά στο gigayacht απαντούν οι Ολλανδοί στο ξήλωμα της γέφυρας του Ρότερνταμ

Οι κάτοικοι του Ρότερνταμ μάλλον δεν υποδέχθηκαν με κατανόηση την απαίτηση του Jeff Bezos να αποσυναρμολογηθεί μια ιστορική ολλανδική γέφυρα, ώστε να περάσει το 127-μέτρων καινούργιο yacht του που βγαίνει σε λίγο από τα ολλανδικά ναυπηγεία.
Jeff Bezos: Mε σάπια αυγά στο gigayacht απαντούν οι Ολλανδοί στο ξήλωμα της γέφυρας του Ρότερνταμ

Το νέο gigayacht του δισεκατομμυριούχου και ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπο με μια δυσάρεστη έκπληξη, όταν έρθει η στιγμή να εγκαταλείψει τα ναυπηγεία του Ρότερνταμ.

Διαβάστε ακόμα: Jeff Bezos - Χρηματοδοτεί επιστημονική έρευνα που θα κάνει τους ανθρώπους αθάνατους

Περισσότεροι από 3.000 κάτοικοι του ολλανδικού-λιμανιού έχουν δηλώσει ότι είναι πρόθυμοι να «λούσουν» με σάπια αυγά τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στο νέο σκάφος των 485 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το website Jalopnik. Ο λόγος; Επειδή είναι ενοχλημένοι από το σχέδιό του να αποσυναρμολογήσει μια από τις ιστορικές γέφυρες της πόλης για να περάσει το yacht.

Εικόνα
Η γέφυρα Koningshaven, που αποκαλείται από τους ντόπιους as De Hef («Ο ανελκυστήρας»), στο Ρόντερνταμ της Ολλανδίας (Πηγή: Associated Press)

Την περασμένη εβδομάδα, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το νέο σκάφος 127 μέτρων του ιδρυτή της Amazon, το οποίο είναι επί του παρόντος γνωστό ως Y271, βρέθηκε αντιμέτωπο με ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα. Το σκάφος, το οποίο πρόκειται να στερήσει το «Sea Cloud» από τον τίτλο του μεγαλύτερου ιστιοπλοϊκού στον κόσμο, διαθέτει τρεις ιστούς μήκους 70 μέτρων, καθιστώντας το πολύ ψηλό για να περάσει κάτω από τη γέφυρα Koningshaven που βρίσκεται ανάμεσα στο ναυπηγείο της εταιρείας Oceanco όπου κατασκευάζεται το yacht και στην ανοιχτή θάλασσα.

Αντί λοιπόν να αποσυναρμολογηθούν τα γιγάντια κατάρτια του πλοίου ή να κατασκευαστούν αργότερα, η ιδέα που προκρίθηκε ήταν να αποσυναρμολογηθεί προσωρινά το μεσαίο τμήμα της γέφυρας - το οποίο είναι γνωστό στους ντόπιους ως De Hef- ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση τού Y271. Ενώ ο Beazos φέρεται διατεθειμένος να πληρώσει αδρά την αποσυναρμολόγηση και την επανασυναρμολόγηση του κεντρικού τμήματος της γέφυρας μόλις περάσει το πλοίο του, οι κάτοικοι του Ρότερνταμ δεν είναι πολύ πρόθυμοι να συμβιβαστούν με την ιδέα.

Εικόνα
Το gigayacht των 127 μέτρων, αξίας 485 εκατ. δολαρίων του Jeff Bezos στα ναυπηγεία της εταιρείας Oceanco στο Ρότερνταμ (Πηγή: Associated Press)

Ένας κάτοικος με το όνομα Pablo Strörman διοργάνωσε μια εκδήλωση στο Facebook προσκαλώντας κι άλλους να συγκεντρωθούν ώστε να πετάξουν καρτέλες με σάπια αυγά (ή ντομάτες «αν θέλετε να το κρατήσετε vegan») στο σκάφος καθώς θα πλέει στο κανάλι του Ρότερνταμ προς τη θάλασσα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, 3.300 άτομα δήλωσαν ότι σκοπεύουν να παραστούν, ενώ άλλα 11.100 ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον καταιγισμό αυγών προς το πολυτελές σκαρί. «Το Ρότερνταμ χτίστηκε από ερείπια από τους κατοίκους του και δεν θα το γκρεμίσουμε μόνο και μόνο για κάτι που συμβολίζει το φαλλό ενός μεγαλομανούς δισεκατομμυριούχου. Όχι χωρίς αγώνα!», αναφέρει η περιγραφή της εκδήλωσης.

Αν και ο δήμαρχος της πόλης, Ahmed Aboutaleb, είχε μιλήσει στο παρελθόν για τα πιθανά οφέλη από την πληρωμή του Bezos για την αποξήλωση της γέφυρας, φαίνεται ότι αυτό δεν είναι πλέον βέβαιο ότι θα συμβεί, σύμφωνα με την Daily Mail. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, το γραφείο του πολιτικού δήλωσε ότι δεν έχει λάβει ακόμη αίτηση άδειας για την αποσυναρμολόγηση της γέφυρας και εξαιτίας αυτού δεν είχε ληφθεί επίσημη απόφαση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ο χρόνος θα δείξει αν μια ομοβροντία σάπιων αυγών είναι αρκετή για να κάνει τον Bezos και την ομάδα του να επανεξετάσουν τη διαδρομή. Αν ναι, θα πρέπει να βρουν έναν άλλο τρόπο για να οδηγήσουν το μεγαθήριο στον τελικό του προορισμό.