Τρία πολυτελή κάστρα στην Ευρώπη αναζητούν αγοραστή

Η Γαλλία και η Ιταλία είναι δύο χώρες με μερικά από τα πιο όμορφα και διάσημα κάστρα, παλάτια και πολυτελείς κατοικίες του κόσμου.
Τρία πολυτελή κάστρα στην Ευρώπη αναζητούν αγοραστή

Και παρότι πολλά από αυτά βρίσκονται στις ίδιες οικογένειες από γενιά σε γενιά, υπάρχουν και αυτά τα λίγα εντυπωσιακά ακίνητα, με... γαλαζοαίματη ιστορία, που αναζητούν νέο ιδιοκτήτη!

Το κάστρο του «Νονού ΙΙΙ»

Εικόνα
Το Piazza Agostino Pennisi, το οποίο μπορεί να δει κανείς στην ταινία «The Godfather Part III» - Φωτογραφία: Sotheby's Realy

Για όσους θέλουν ένα κομμάτι της κινηματογραφικής ιστορίας... για σπίτι τους, το νεο - γοτθικό Piazza Agostino Pennisi, που μπορεί να δει κανείς στην ταινία «The Godfather Part III» είναι προς πώληση.

Το κάστρο στο νησί της Σικελίας έχει αρχική τιμή τα 6,8 εκατ. δολάρια και διαθέτει 22 δωμάτια, 12 χώρους υποδοχής, ένα ιδιωτικό πάρκο και ανεξάρτητους χώρους για το... προσωπικό. Το ακίνητο περιβάλλεται από μία έκταση 3.994,83 τ.μ.. Εκεί θα βρει κανείς και ένα εκκλησάκι με τοιχογραφίες του 19ου αιώνα από τον καλλιτέχνη Giuseppe Sciuti.

Το Sotheby’s International Realty που έχει αναλάβει την πώληση του κάστρου, το περιγράφει ως «σπίτι για μια οικογένεια»!

Διαβάστε επίσης: Ένα διάσημο γαλλικό κάστρο αναζητά νέο ιδιοκτήτη μετά από 400 χρόνια

Castello nel Chianti

Εικόνα
Ένα ιταλικό κάστρο στην Τοσκάνη που «μυρίζει» Κιάντι! - Φωτογραφία: Romolini Immobiliare & Christies Real Estate

Αν σας αρέσει το κρασί, η διαδικασία της παραγωγής οίνου και η ιταλική εξοχή, η Τοσκάνη και ειδικά η περιοχή Chianti αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για αγορά ακινήτου. Σύμφωνα με το Christie's International Real Estate και το Romolini Immobiliari το κάστρο που μετρά περισσότερα από 1.000 ύπαρξης πωλείται έναντι 20 εκατ. ευρώ.

Με μια «πρόσφατη» ανακαίνιση τη δεκαετία του ΄80, το κάστρο έχει πληθώρα δωματίων για επισκέπτες, με 25 υπνοδωμάτια και 30 μπάνια. Γύρω από το κάστρο βρίσκει κανείς αμπελώνες που μπορούν να παράγουν περισσότερα από 150.000 μπουκάλια κρασιού κάθε χρόνο. Ενώ δεν λείπουν και οι κλασικοί ιταλικοί ελαιώνες της περιοχής.

Le Palais Venitien

Εικόνα
Το «παλάτι» Le Palais Venitien στις Κάννες - ​​​​​Φωτογραφία: Sotheby's Realty

Στις Κάννες, τη «γειτονιά» των πλούσιων και διάσημων στη Νότα Γαλλία, βρίσκεται το εντυπωσιακό Le Palais Venitien με πωλητήριο που ξεπερνά τα 136 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Sotheby's Realty!

Το ακίνητο των 3.000 τ.μ. χτίστηκε το 1990 και έχει εννέα «σουίτες», αίθουσα σινεμά, χαμάμ και κελάρι κρασιού, ενώ έχει και το δικό του ιδιωτικό κλαμπ!

Με πληροφορίες από το CNBC.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ