Aston Martin DBX707: Αυτό είναι το πιο ισχυρό και πολυτελές SUV στον κόσμο

Η Aston Martin αποκάλυψε το νέο DBX707, το πιο ισχυρό και πολυτελές SUV στον κόσμο. Σύμφωνα με τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, κάθε τμήμα  του αυτοκινήτου έχει βελτιωθεί για να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, απαράμιλλη οδηγική απόλαυση και εξαιρετική παρουσία στο δρόμο.
Aston Martin DBX707: Αυτό είναι το πιο ισχυρό και πολυτελές SUV στον κόσμο

Ο σχεδιασμός στο εξωτερικό και το εσωτερικό του DBX707, του νέου SUV της Aston Martin, έχει αλλάξει ριζικά. Το νέο αυτοκίνητο διαθέτει μεγαλύτερη μπροστινή μάσκα και ολοκαίνουργιο αεροδυναμικό σχεδιασμό με νέες εισαγωγές αέρα και αεραγωγούς ψύξης φρένων, καθώς και νέο προφίλ μπροστινού διαχωριστή.

Διαβάστε ακόμα: BRABUS 800 Adventure XLP SuperblacK - Το off road κτήνος των 800 ίππων και των 700.000 ευρώ

Η σατέν χρωμιωμένη μάσκα του πολυτελούς SUV έγινε μεγαλύτερη για να αυξήσει σημαντικά τη ροή του αέρα ψύξης τόσο στον V8 κινητήρα εξαιρετικά υψηλής απόδοσης όσο και στο νέο κιβώτιο 9 σχέσεων. Το DBX707 διαθέτει επίσης πόρτες με μαλακό κλείσιμο.

Εικόνα

Μια νέα αεροτομή έχει προστεθεί στο φτερό της οροφής για να μειώσει την ανύψωση και να αυξήσει τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, και νέο σύστημα τετραπλής εξάτμισης μεγάλης διαμέτρου με μοναδική ηχητική υπογραφή. Ένας νέος πίσω προφυλακτήρας με ενσωματωμένους αεραγωγούς τονίζουν την ισχυρή σωματική διάπλαση της DBX707.

Εικόνα

Στο εσωτερικό, τα στάνταρντ καθίσματα Sport διαθέτουν ηλεκτρική ρύθμιση 16 κατευθύνσεων καθώς και θέρμανση εμπρός και πίσω. Υπάρχουν τρεις επιλογές εσωτερικού περιβάλλοντος: Standard-fit, Accelerate (που διαθέτει συνδυασμό δέρματος και Alcantara®), και η προαιρετική Inspire (που διαθέτει πλήρες δέρμα Semi-Aniline με κεντημένα φτερά Aston Martin στα προσκέφαλα). Φυσικά, οι πελάτες μπορούν να προσαρμόσουν το SUV τους με τη βοήθεια του Q by Aston Martin, της ειδικής υπηρεσίας customizing που διαθέτει η φίρμα, προσφέροντας μια εκτεταμένη παλέτα επιλογών.

Εικόνα

Για να προσφέρει περισσότερη ισχύ και ροπή, ο V8 κινητήρας 4,0 λίτρων διπλού Turbo της DBX διαθέτει προσαρμοζόμενη βαθμονόμηση κινητήρα. Επίσης νέο στο κορυφαίο SUV υψηλών επιδόσεων της Aston Martin είναι και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων υγρού συμπλέκτη 9 ταχυτήτων. Το κιβώτιο υψηλής απόδοσης επιτρέπει την άνοδο της απόδοσης του V8 4,0 λίτρων στα εντυπωσιακά 707 PS και 900 Nm, αύξηση κατά 157 PS και 200 Nm σε σχέση με το DBX (V8). Η ικανότητα επιτάχυνσης είναι επίσης βελτιωμένη, γεγονός που ρίχνει τον χρόνο 0-100 χλμ/ώρα της DBX707 στα 3,3 δευτερόλεπτα.

Το DBX707 διαθέτει κεραμικά carbon φρένα. Με διαστάσεις 420 mm εμπρός και 390 mm πίσω, οι δίσκοι CCB κρατούνται από δαγκάνες 6 εμβόλων. Οι τροχοί και τα ελαστικά είναι στάνταρ 22 ιντσών (σε μια επιλογή σχεδίων Sport και Ribbon), με προαιρετική ζάντα αλουμινίου 23 ιντσών που προσφέρεται σε επιλογή από μαύρο ανάγλυφο ή σατινέ μαύρο με διαμαντένιες ανταύγειες.

Εικόνα

Το νέο SUV της Aston Martin επιδεικνύει εξαιρετική οδική συμπεριφορά. Διαθέτοντας τη βασική αρχιτεκτονική και τους αεροθαλάμους τριπλού όγκου του DBX V8 – που θεωρείται ήδη ως το SUV με τον καλύτερο χειρισμό στην αγορά – το DBX707 βασίζεται σε ένα βελτιστοποιημένο πλαίσιο, σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται στις ασυμβίβαστες απαιτήσεις του μοντέλου.

Εικόνα

Για να βελτιώσει τον έλεγχο του αμαξώματος και την απόκριση του συστήματος διεύθυνσης, το DBX707 διαθέτει νέες βαλβίδες αποσβεστήρα και επαναβαθμονόμηση της δυναμικής εναλλαγής έντασης των αμορτισέρ. Το ηλεκτρονικό σύστημα υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης έχει επίσης ρυθμιστεί για να βελτιώνει την αίσθηση του τιμονιού.

Εικόνα

Σε συνδυασμό με την αυστηρότερη διαχείριση της ανύψωσης, της βύθισης (όταν το αυτοκίνητο βουτάει υπό φρενάρισμα ή σηκώνεται υπό επιτάχυνση) και της κύλισης του αμαξώματος, το DBX707 δίνει στον οδηγό ευκολότερη δυνατότητα ρύθμισης της στροφής του αυτοκινήτου με φυσικό τρόπο, χρησιμοποιώντας τα πεντάλ ή το τιμόνι.

Η παραγωγή του πιο ισχυρού πολυτελούς SUV στον κόσμο πρόκειται να ξεκινήσει το 1ο τρίμηνο του 2022, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για τις αρχές του δεύτερου τριμήνου του 2022. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την Aston Martin DBX707 μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ