House of Gucci: Στο Airbnb η βίλα της ταινίας για μία νύχτα και έναν επισκέπτη μόνο

Μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κατοικίες στη λίμνη Κόμο, η οποία εμφανίζεται στην ταινία «House of Gucci» και χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, διατίθεται τώρα στο Airbnb. Μόνο όμως για έναν επισκέπτη και μόνο για μία διανυκτέρευση.
House of Gucci: Στο Airbnb η βίλα της ταινίας για μία νύχτα και έναν επισκέπτη μόνο

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Ridley Scott, «House of Gucci» βγαίνει στους κινηματογράφους και αν θέλετε να αισθανθείτε όπως η Patrizia Reggiani και ο Maurizio Gucci (τους ενσαρκώνουν οι Lady Gaga και Adam Driver, αντίστοιχα), σας δίνεται τώρα η ευκαιρία.

Διαβάστε ακόμα: Πώς να φτιάξετε το martini που πρωταγωνιστεί στην ταινία House of Gucci

Μία από βίλες της οικογένειας που παρουσιάζονται στην ταινία, διατίθεται στο Airbnb με τιμή 1.125 δολάρια. Προσοχή όμως. Πρόκειται για την επιτομή της exclusive διαθεσιμότητας, καθώς η βίλα θα ανοίξει μόνο για ένα άτομο και μία μόνο διανυκτέρευση.

Εικόνα
Μόνο ένας τυχερός και ο/η συνοδός του/της θα έχουν την ευτυχία να περάσουν μία νύχτα σ' αυτό το κρεβάτι (Πηγή: Airbnb)

Η μεγάλη κατοικία στη λίμνη Κόμο εμφανίζεται στην ταινία ως το σπίτι του Aldo Gucci, προέδρου του διάσημου οίκου μόδας από το 1953 έως το 1986, και μεγαλύτερου γιου του ιδρυτή Guccio Gucci. H πρόσοψη μάλιστα του σπιτιού εμφανίζεται μέσα στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα του τρέιλερ.

Στην πραγματικότητα, πέρα από το κινηματογραφικό δράμα του Ridley Scott, η έπαυλη είναι γνωστή ως Villa Balbiano. Σύμφωνα με την καταχώριση της Airbnb, είναι μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κατοικίες στη λίμνη Κόμο. Χτίστηκε αρχικά για τον Tolomeo Gallio, έναν Ιταλό καρδινάλιο, στα τέλη του 16ου αιώνα. Ο Angelo Maria Durini, ένας άλλος καρδινάλιος, ανέλαβε την ιδιοκτησία της έναν αιώνα αργότερα και τη χρησιμοποίησε ως χώρο φιλοξενίας και διεξαγωγής φεστιβάλ και συμποσίων.

Εικόνα
Τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα διακοσμούν τους εσωτερικούς χώρους (Πηγή: Airbnb)

Σήμερα το σπίτι εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα αξιόλογο. Τοιχογραφίες των αδελφών Giovanni Battista Recchi και Giovanni Paolo Recchi που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα, αλλά και τοιχογραφίες του Agostino Silva κοσμούν τους εσωτερικούς χώρους,. Πολλά από τα συλλεκτικά έπιπλα και τα έργα τέχνης που διακοσμούν την κατοικία προέρχονται από τους οίκους Christie's και Sotheby's.

Εικόνα
Καθεμία από τις 6 σουίτες είναι σχεδιασμένη από τον κορυφαίο Γάλλο αρχιτέκτονα Jacques Garcia (Πηγή: Airbnb)

Η βίλα διαθέτει συνολικά έξι σουίτες, καθεμία σχεδιασμένη από τον κορυφαίο Γάλλο αρχιτέκτονα Jacques Garcia. Στους εξωτερικούς χώρους διακρίνεται η πισίνα, καθώς και η ιδιωτική προβλήτα με το ιστιοπλοϊκό για όσους θέλουν να περάσουν χρόνο στα γραφικά νερά της λίμνης Κόμο.

Εικόνα
Η βίλα διαθέτει ιδιωτική προβλήτα και ιστιοπλοϊκό για «βαρκάδα» στη λίμνη Κόμο (Πηγή: Airbnb)

Φυσικά τα όνειρα δεν διαρκούν πολύ. Όπως αναφέραμε, μπορείτε να κάνετε κράτηση μόνο για μία νύχτα. Δυστυχώς οι οικοδεσπότες αφήνουν -μέσω της Airbnb- την ιταλική βίλα διαθέσιμη μόνο στις 30 Μαρτίου 2022, για έναν ή έναν συν ένα επισκέπτες, για να διανυκτερεύσουν στην κύρια σουίτα. Οι κρατήσεις ανοίγουν στις 6 Δεκεμβρίου, στις 12 μ.μ. EST, οπότε αν ήδη βλέπετε το «House of Gucci» και το σπίτι σας έκανε «κλικ», βάλτε καλύτερα υπενθύμιση στο ημερολόγιό σας.

Εικόνα
Η Villa Balbiano είναι μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κατοικίες στη λίμνη Κόμο (Πηγή: Airbnb)

Για να κάνετε την κράτησή σας μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Airbnb εδώ, ενώ για μια σύντομη περιήγηση στους χώρους της βίλας, παρακολουθήστε το παρακάτω video.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ