EVO Nano: Τα πτυσσόμενα drones τσέπης της Autel έχουν κάμερα κατασκοπευτικών προδιαγραφών

Μια νέα σειρά mini drones με λιλιπούτειες διαστάσεις παρουσίασε η Autel Robotics στην πρόσφατη έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας. Η σειρά EVO Nano αποτελείται από τα drones Nano και Nano+ που έχουν μέγεθος τσέπης και δυνατότητες πτήσης και φωτογραφίας που ξεπερνούν κατά πολύ τα στάνταρ της κατηγορίας.
EVO Nano: Τα πτυσσόμενα drones τσέπης της Autel έχουν κάμερα κατασκοπευτικών προδιαγραφών

Για να το πούμε με μία λέξη, η αγορά των drones έχει πλέον «απογειωθεί». Με τις τεχνολογικές καινοτομίες να παρουσιάζονται στο χώρο σε σχεδόν εβδομαδιαία βάση και με ολοένα και πιο εξελιγμένες κάμερες να προστίθενται στον εξοπλισμό, η δημοτικότητα των drones βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Διαβάστε ακόμα: Jetson One - Το νέο ιπτάμενο όχημα που μοιάζει να βγήκε από το «Star Wars»

Ειδικότερα τα mini-drones, έχουν γίνει τα αγαπημένα του κοινού καθώς είναι ευκολότερα στη μεταφορά και έχουν συνήθως πιο προσιτές τιμές. Μια από τις εταιρείες με αυξημένα αντανακλαστικά στις απαιτήσεις της αγοράς είναι η Autel Robotics, η οποία παρουσίασε πρόσφατα μια νέα σειρά drones που αναμένεται να αναστατώσει τους χομπίστες: τη σειρά EVO Nano.

Με ελαφριά κατασκευή και συμπαγές μέγεθος, η σειρά EVO Nano της Autel, η οποία αποτελείται από τα drones Nano και Nano+, είναι ιδανική για τον ερασιτέχνη φωτογράφο ή τον εκκολαπτόμενο χομπίστα της κατηγορίας. Με διαστάσεις τσέπης 25,9x32,2x5,3 εκατοστά και βάρος 227 γραμμάρια, αυτά τα mini-drones μεταφέρονται πανεύκολα και διαθέτουν τεχνικές δυνατότητες που αψηφούν τις λιλιπούτειες προδιαγραφές τους.

Εικόνα

Από πλευράς επιδόσεων, τα EVO Nanos έχουν γρήγορη τελική ταχύτητα 4 m/sec, μέγιστη ταχύτητα ανάβασης 6 m/sec και εντυπωσιακό μέγιστο υψόμετρο 4.000 μέτρων, το οποίο μπορεί να διατηρήσει έως και 26 λεπτά (εφόσον δεν υπάρχουν δυνατοί άνεμοι).

Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι οι δυνατότητες φωτογραφίας τους. Η Autel κατάφερε να ενσωματώσει έναν αισθητήρα CMOS 1/1,28 ίντσες που μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες 50 MP στο Nano+, καθώς και ένα σύστημα αυτόματης εστίασης PDAF + CDAF που εξουσιοδοτεί το drone να παρακολουθεί γρήγορα κινούμενα αντικείμενα από μεγάλο υψόμετρο (η βασική έκδοση Nano διαθέτει αισθητήρα CMOS 1/2 ίντσες και τραβάει φωτογραφίες 48 MP).

Ακόμα καλύτερα, και τα δύο Nano drones διαθέτουν τη δυνατότητα λήψης εξαιρετικά ευκρινών βίντεο ανάλυσης 4k στα 30 fps, τα οποία μπορείτε να ελέγξετε και να παρακολουθήσετε στο smartphone σας μέσω της εφαρμογής Sky της Autel. Η βιντεοκάμερα λειτουργεί επίσης σε συνδυασμό με μηχανικό χειρισμό τριών αξόνων για βελτιωμένη σταθερότητα και πιο ομαλή εικόνα.

Πέρα από τις απίστευτες τεχνικές τους ικανότητες, αυτά τα αναδιπλούμενα θαύματα διατίθενται σε μια ποικιλία χρωμάτων όπως το Arctic White, το Deep Space Grey, το Blazing Red και το Autel Orange. Οι τιμές για το Evo Nano ξεκινούν από τα 649 δολάρια, ενώ το πιο εστιασμένο στη φωτογραφία Evo Nano+ ξεκινούν από τα 799 δολάρια. Για πληροφορίες και αγορές μπορείτε να επισκεφθείτε το online store της Autel, κάνοντας κλικ εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ