Alpinestars Tech-Air OFF-ROAD V2: Το πρώτο σύστημα ασύρματων αερόσακων για μοτοσικλέτες εκτός δρόμου

Η ιταλική φίρμα αξεσουάρ μοτοσικλέτας Alpinestars παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση τεχνολογίας CES 2022 τρία νέα συστήματα αερόσακων για μοτοσικλετιστές που ανοίγουν νέους ορίζοντες ασφάλειας στον κόσμο των δύο τροχών. Ανάμεσα σ' αυτά και το πρώτο στον κόσμο σύστημα ασύρματων αερόσακων ειδικά για χρήση εκτός δρόμου.
Alpinestars Tech-Air OFF-ROAD V2: Το πρώτο σύστημα ασύρματων αερόσακων για μοτοσικλέτες εκτός δρόμου

Η Alpinestars παρουσίασε την πρώτη γενιά του αερόσακου Tech-Air Race για μοτοσικλέτες το 2009, δοκιμάζοντας το έξυπνο ασύρματο σύστημα στο MotoGP προτού το λανσάρει στην αγορά το 2014.

Διαβάστε ακόμα: Μετά τις πίστες της F1 η Pirelli κατακτά τις πίστες των χιονοδρομικών

Και ενώ το πρωτότυπο σύστημα Tech-Air της ιταλικής μάρκας αξεσουάρ μοτοσικλετών εξελίχθηκε μέσα στα επόμενα χρόνια, η Alpinestars κάνει πλέον το ντεμπούτο της σε κάτι που σίγουρα είναι μία από τις πιο καινοτόμες παρουσιάσεις της μέχρι σήμερα: μια τριάδα νέων συστημάτων αερόσακων, που ανοίγουν νέους ορίζοντες ασφάλειας στον κόσμο των δύο τροχών.

Η επόμενη γενιά συστημάτων αερόσακων της Alpinestars παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση τεχνολογίας CES 2022, και περιλαμβάνει το ολοκαίνουργιο Tech-Air 3, ένα γιλέκο αερόσακου γενικής χρήσης που μπορεί να φορεθεί πάνω από σχεδόν οποιοδήποτε jacket μοτοσικλέτας ή κανονικό ένδυμα.

Εικόνα
Tο γιλέκο αερόσακου γενικής χρήσης Tech-Air 3, μπορεί να φορεθεί πάνω από οποιοδήποτε μπουφάν ή ένδυμα. Είναι σχεδιασμένο για τον μέσο αναβάτη μοτοσικλέτας, για οδήγηση στην πόλη ή συμπληρωματική προστασία σε ταξίδι (Πηγή: Alpinestars/Facebook) 

Διάδοχος του υπάρχοντος συστήματος Tech-Air 5 της Alpinestars, το νέο Tech-Air 10 που προέρχεται από το MotoGP είναι ένα υπερσύγχρονο σύστημα αερόσακων για τους οδηγούς αγώνων και τους λάτρεις της πίστας, καθώς και το πρώτο ασύρματο σύστημα αερόσακων που εκτείνεται κάτω από τη μέση του αναβάτη για να παρέχει προστασία στα ισχία.

Η σημαντικότερη ανακοίνωση της Astars στη φετινή CES, ωστόσο, είναι αναμφίβολα η επίσημη κυκλοφορία του Tech-Air OFF-ROAD V2 -του πρώτου στον κόσμο συστήματος ασύρματων αερόσακων ειδικά για χρήση εκτός δρόμου.

Εικόνα
Η απόλυτη καινοτομία της Alpinestars: το Tech-Air OFF-ROAD V2, το πρώτο σύστημα ασύρματων αερόσακων ειδικά σχεδιασμένο για οδήγηση εκτός δρόμου (Πηγή: Alpinestars/Facebook) 

Η έτοιμη για παραγωγή έκδοση ενός πρωτοτύπου που παρουσίασε η εταιρεία στις αρχές του 2020 -και έκτοτε έχει δοκιμαστεί εκτενώς στις τρεις τελευταίες διαδρομές του περίφημου Ράλι Dakar- το Tech-Air OFF-ROAD V2 προσφέρει τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα προστασίας για αναβάτες που αντιμετωπίζουν μερικές από τις πιο σκληρές συνθήκες αγώνων του πλανήτη.

Σχεδιασμένο για να φοριέται κάτω από μια φανέλα αγώνων και κατασκευασμένο από ύφασμα αιχμής, το σύστημα αερόσακου εκτός δρόμου διαθέτει επίσης ενσωματωμένο το Bionic Armor της Alpinestars στους ώμους, τη σπονδυλική στήλη, τους αγκώνες, το στήθος και τους βραχίονες.

Η Alpinestars δεν έχει ακόμη αποκαλύψει την επίσημη τιμολόγηση ή τις ημερομηνίες κυκλοφορίας για τα Tech-Air 3, Tech-Air 10 ή Tech-Air OFF-ROAD V2, ωστόσο και τα τρία είναι προγραμματισμένα να κυκλοφορήσουν αργότερα το 2022. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα της Alpinestars κάνοντας κλικ εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ