Bev by Black & Decker: Η νέα «καφετιέρα» που φτιάχνει cocktail σαν επαγγελματίας mixologist

Η Black & Decker έκανε την έκπληξη στη φετινή έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας. Παρουσίασε την Bev, μια ρομποτική συσκευή ανάμειξης ποτών, που μπορεί να μοιάζει με καφετιέρα αλλά καταφέρνει να φτιάχνει coctail σαν επαγγελματίας mixologist.
Bev by Black & Decker: Η νέα «καφετιέρα» που φτιάχνει cocktail σαν επαγγελματίας mixologist

Με την εστίαση και τα μπαρ να κλείνουν νωρίς και χωρίς μουσική, και με τον κορονοϊό να καραδοκεί σε κάθε παραγγελία, το να πιει κανείς ένα σωστό cocktail έχει καταντήσει περιπέτεια.

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι τα 5 ακριβότερα cocktail που έχουν φτιαχτεί ποτέ

Η Black & Decker φαίνεται ότι αντέδρασε γρήγορα, δίνοντας τη λύση στη φετινή CES στο Λας Βέγκας (η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον πλανήτη) που μόλις ολοκληρώθηκε. Βγαίνοντας κυριολεκτικά από το πουθενά, παρουσίασε την Bev, μια εντυπωσιακή συσκευή που μπορεί να τροφοδοτηθεί από πέντε διαφορετικές φιάλες ποτών της επιλογής σας και να κατασκευάσει ένα σωστό cocktail με προδιαγραφές επαγγελματία mixologist.

Εικόνα
Τα μεταλλικά «καλαμάκια» της συσκευής τραβούν το ποτό κατευθείαν από καθένα από τα 5 μπουκάλια που τροφοδοτούν τη συσκευή (Πηγή: Black & Decker)

Η Bev έρχεται να αναπληρώσει το κενό στο χώρο του οικιακού μπάρμαν που άφησε πρόσφατα η Keurig, διακόπτοντας την παραγωγή του Drinkworks Home Bar. Με τιμή στα 300 δολάρια η Bev δεν είναι φθηνή, ωστόσο δεν είναι πιο ακριβή από άλλες επιλογές στην αγορά.

Τα μεταλλικά «καλαμάκια» της συσκευής τραβούν το αλκοολούχο ποτό κατευθείαν από το μπουκάλι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε κάποιο ειδικό σκεύος ή να μεταφέρετε το ποτό σε διαφορετικό δοχείο. Επίσης, δεν χρειάζεται να το αναποδογυρίσετε. Απλώς τοποθετήστε στην Bev τα ποτά της επιλογής σας, γεμίστε το δοχείο νερού και, στη συνέχεια προσθέστε τις κάψουλες της Bartesian με τους χυμούς και τα bitters.

Το Bev μιξάρει ό,τι χρειάζεται το cocktail σας στις σωστές αναλογίες και αυτό που απομένει είναι να διαλέξετε τη γαρνιτούρα. Μπορείτε φυσικά να επιλέξετε πόσο δυνατό θέλετε να είναι το ποτό σας. Σύμφωνα με την Black & Decker, η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 30 δευτερόλεπτα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η Bev είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Black & Decker με την Bartesian (έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Keurig). Φυσικά οι κάψουλες είναι εκείνες που αυξάνουν το κόστος. Στα 15 δολάρια για ένα πακέτο των έξι, το κόστος μπορεί να εκτοξευτεί αν αποφασίσετε να κάνετε cocktail party.

Δυστυχώς η συσκευή δεν διαθέτει δυνατότητα ελέγχου μέσω Wi-Fi ή Bluetooth, περιλαμβάνει ωστόσο μια λειτουργία όπου μπορείτε να φωτίσετε τα μπουκάλια με LED για να δημιουργήσετε ένα ιδιωτικό πάρτι στην κουζίνα σας.

Η Bev μπορεί να είναι σε θέση να παράγει εξειδικευμένα ποτά, αλλά δεν θα εξοικονομήσετε χρήματα χρησιμοποιώντας τη. Αν θέλετε να μειώσετε το κόστος των cocktail σας, αναζητήστε μερικές διαδικτυακές συνταγές και μάθετε να αναμειγνύετε τις δικές σας. Αν όμως θέλετε ευκολία, η Bev είναι μια εξαιρετική επιλογή.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ