Delivery στο διάστημα: Η Uber Eats παρέδωσε φαγητό στους αστροναύτες του Διαστημικού Σταθμού

«Η παραγγελία σας είναι 400 χιλιόμετρα μακριά». Η UberEats συνεργάστηκε με Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία για να γίνει η πρώτη εταιρεία που παρέδωσε φαγητό στο διάστημα και συγκεκριμένα στους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
Delivery στο διάστημα: Η Uber Eats παρέδωσε φαγητό στους αστροναύτες του Διαστημικού Σταθμού

Το ταξίδι του δισεκατομμυριούχου Ιάπωνα επιχειρηματία Yusaku Maezawa στο διάστημα συγκεντρώνει μεγάλη προσοχή. Ο Maezawa έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου για ένα ταξίδι 12 ημερών, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ολοκληρώσει 100 δοκιμασίες στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένου κι ενός παιχνιδιού μπάντμιντον.

Διαβάστε ακόμα: Πύραυλοι τέλος - Οικονομικά ταξίδια στο διάστημα με διαστημικά μπαλόνια

Ο επιχειρηματίας που ίδρυσε το μεγαλύτερο διαδικτυακό εμπορικό κέντρο της Ιαπωνίας, το 1998, βοήθησε τώρα την Uber Eats να σημειώσει ένα ρεκόρ, ως η πρώτη πλατφόρμα παράδοσης φαγητού που στέλνει φαγητό στο διάστημα. Η Uber Eats έκανε το αδιανόητο: παρέδωσε με επιτυχία φαγητό από τη Γη στο διάστημα, προσφέροντας ένα πλούσιο γεύμα στους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Η παράδοση των έτοιμων ιαπωνικών κονσερβοποιημένων γευμάτων διήρκεσε 8 ώρες και 34 λεπτά και σε απόσταση όχι μικρότερη από 400 χιλιόμετρα από τη Γη. Σύμφωνα με το PR News Wire, ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi, δήλωσε: «Μια μικρή αποστολή για τον Yusaku Maezawa, μια τεράστια παράδοση για την Uber Eats! Βρισκόμαστε πάνω από το φεγγάρι για να συμβάλουμε στο πρώτο μας επιτυχημένο delivery στο διάστημα. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να πάνε οπουδήποτε και να πάρουν οτιδήποτε, γι' αυτό είμαστε περήφανοι που εξυπηρετούμε τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Yusaku Maezawa λαμβάνει ένα μπράβο για αυτήν την παράδοση, παρόλο που χρειάστηκε λίγο περισσότερο από τα συνηθισμένα 30 λεπτά για να φτάσει."

Ο Maezawa εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του για αυτή τη σπάνια ευκαιρία: «Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να διεκπεραιώσω την πρώτη παράδοση φαγητού της Uber Eats στο διάστημα. Η πρωτοβουλία και η αίσθηση της περιπέτειας της Uber Eats είναι εμπνευσμένες. Δεν θα σταματήσω ποτέ να προκαλώ τον εαυτό μου και ελπίζω ότι όλοι θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο. Ας κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος!»

Αναρωτιέστε τι απόλαυσαν οι αστροναύτες παρέα με τον δισεκατομμυριούχο Yusaku Maezawa; Η παραγγελία τους περιλάμβανε σκουμπρί σιγοβρασμένο σε miso, κοτόπουλο με βλαστούς μπαμπού, κοκκινιστό χοιρινό και ένα ιαπωνικό μπολ βοείου κρέατος. Η Uber Eats έγραψε στο Twitter αυτό το ορόσημο: «Είμαστε εκτός αυτού του κόσμου, κυριολεκτικά. Φέρνοντας νέο νόημα για να πάτε οπουδήποτε, να πάρετε οτιδήποτε. Συγχαρητήρια στο @yousuckMZ #DeliveredtoSpace #UberEats». Άντε παιδιά, ευχόμαστε σύντομα και με delivery στον Άρη.