LEGO Technic BMW M 1000 RR: Φτιάξτε μια superbike με 1.920 «τουβλάκια»

Αν είχατε βάλει σκοπό να ξεκινήσετε το 2022 κάνοντας λίγη οικονομία, ξεχάστε το. Η LEGOTechnic μόλις παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο σούπερ σετ 1.920 κομματιών: μία αγωνιστική BMW M 1000 RR σε κλίμακα 1:5.
LEGO Technic BMW M 1000 RR: Φτιάξτε μια superbike με 1.920 «τουβλάκια»

Παρά το γεγονός ότι η BMW παρουσίασε το εναρκτήριο αυτοκίνητο της σειράς M το 1978 με την M1, η πρώτη μοτοσικλέτα που φέρει το σήμα «Μ» έκανε το ντεμπούτο της μόλις πέρυσι.

Διαβάστε ακόμα: Αφήστε τα ΝERF για τα παιδιά και κρατήστε το Shelby Destroyer για τον εαυτό σας

Κατά την BMW, η M 1000 RR είναι ό,τι πλησιέστερο υπάρχει στο αγωνιστικό μοντέλο που οδηγεί ο Tom Sykes στα Superbikes. Και ενώ παρήχθησαν μόνο 500 μονάδες της μοτοσικλέτας των 212 ίππων και των 306 χλμ/ώρα, η LEGO Technic προσφέρει τώρα μια πιο προσιτή έκδοση του superbike των 30.000 δολαρίων: ένα ολοκαίνουργιο σετ M 1000 RR.

Με μήκος 43 cm αυτό το μοντέλο κλίμακας 1:5 της βαυαρικής superbike αποτελείται από 1.920 κομμάτια. Γεννήθηκε από τη συνεργασία μεταξύ της LEGO Technic και της BMW Motorrad, και διαθέτει μια σειρά από εντυπωσιακές λεπτομέρειες, όπως τρεις διαφορετικές επιλογές ταμπλό, λειτουργική ανάρτηση εμπρός και πίσω, ένα πραγματικό κιβώτιο τριών ταχυτήτων, αλυσίδα με πραγματική κίνηση και ένα αντίγραφο του τετρακύλινδρου in line κινητήρα RR των 999 κ.εκ..

A post shared by LEGO (@lego)

Εκτός από την εντυπωσιακή αποτύπωση του χυτού αλουμινένιου πλαισίου και του αιωρούμενου βραχίονα της superbike, μικρότερες λεπτομέρειες του M1KRR έχουν επίσης μεταφερθεί με πιστότητα σε αυτό το σετ, συμπεριλαμβανομένων των τροχών M Carbon του μοντέλου, τα αεροδυναμικά στοιχεία φέρινγκ από ανθρακονήματα και το εμβληματικό M race look.

Εικόνα
Πολλές λεπτομέρειες του αυθεντικού superbike έχουν αποτυπωθεί με απίστευτη πιστότητα στο LEGO Technic BMW M 1000 RR (Πηγή: LEGO)

Το κιτ LEGO Technic BMW M 1000 RR αναμένεται να κυκλοφορήσει την 1η Ιανουαρίου 2022 και έχει τιμή 199,99 ευρώ, σύμφωνα με το επίσημο website της Lego από όπου και μπορείτε να το προμηθευτείτε. Eκτός από τη μοτοσυκλέτα των 1.920 τεμαχίων, το σετ περιέχει επίσης με μια οπίσθια βάση paddock για να στηρίξετε το δημιούργημά σας. Μπορείτε επίσης να δείτε ένα πλήρες review του σετ στο παρακάτω video.