Η μικρογραφία της Mercedes του Lewis Hamilton στην F1 κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο

Τιμώντας το 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Lewis Hamilton στη Formula 1, η εταιρεία premium μοντελισμού Amalgam, μόλις παρουσίασε ένα ακριβέστατο αντίγραφο του μονοθεσίου Mercedes-AMG F1 W11 EQ Performanceμε σε κλίμακα 1:4. Η παραγωγή του περιορίζεται σε 7 κομμάτια με τιμή 34.943 δολάρια.
Η μικρογραφία της Mercedes του Lewis Hamilton στην F1 κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο

Αδιαμφισβήτητα, ο Lewis Hamilton είναι ένα από τα μεγάλα κεφάλαια στην ιστορία της Formula 1, στο οποίο απ' ό,τι φαίνεται ο επίλογος θα αργήσει να γραφτεί.

Διαβάστε ακόμα: Lamborghini Huracán EVO Art Car - Ένα έργο τέχνης που τρέχει με 325 χλμ/ώρα

Ως ένας από τους πιο διακεκριμένους οδηγούς της F1, ο Βρετανός ιππότης της ταχύτητας βρίσκεται επί του παρόντος στην κορυφή της λίστας οδηγών με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του πρωταθλήματος, με 103 πρώτες θέσεις στο βάθρο. Η πιο πρόσφατη κατάκτηση του επτάκις πρωταθλητή ήταν το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας στις 5 Δεκεμβρίου.

Εικόνα
Κάθε μοντέλο χρειάστηκε πάνω από 450 ώρες σχολαστικής δουλειάς κατά τη συναρμολόγησή του (Πηγή: Amalgam)

Αντλώντας έμπνευση από την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, η εταιρεία Amalgam αποτίει φόρο τιμής στη Mercedes-AMG W11 που ο διάσημος πιλότος οδήγησε στον τερματισμό του πορτογαλικού Grand Prix, με ένα ακριβέστατο μοντέλο σε κλίμακα 1:4.

Ενώ ο Hamilton δεν ήταν ο μόνος οδηγός στον αγώνα που εκμεταλλεύτηκε τις ισχυρές προδιαγραφές του μονοθεσίου W11, σίγουρα εξασφάλισε τη θέση του ως ο πιο επιτυχημένος συμμετέχων, καταρρίπτοντας τελικά το ρεκόρ νίκης όλων των εποχών του Michael Schumacher στον ίδιο αγώνα.

Εικόνα
H Petronas παρείχε στην Amalgam αυθεντικούς κωδικούς βαφής και σχέδια CAD (Πηγή: Amalgam)

Με αρωγό την ομάδας της Petronas, η οποία παρείχε αυθεντικούς κωδικούς βαφής και σχέδια CAD, αυτό το μοντέλο μπορεί να υπερηφανεύεται για την αυθεντικότητά του, τομέας στον οποίο η Amalgam έχει πάρει τα δικά της «πρωταθλήματα».

Εικόνα
Η κατασκευή του μοντέλου Mercedes-AMG W11 περιορίζεται σε μόλις επτά κομμάτια  (Πηγή: Amalgam)

Μεμονωμένα, κάθε μοντέλο 124,5 εκατοστών (49 ιντσών) χρειάστηκε πάνω από 450 ώρες σχολαστικής δουλειάς κατά τη συναρμολόγησή του, με συνολικό χρόνο 4.500 ωρών κατασκευής. Ανεξάρτητα από το μοντέλο Mercedes-AMG W11, η Amalgam κατασκευάζει επίσης μια πλειάδα άλλων μοντέλων σε κλίμακα 1:4, ως φόρο τιμής στους Valtteri Bottas και George Russell, αντίστοιχα.

Αυτήν τη στιγμή το μοντέλο Mercedes-AMG W11 φέρει την ετικέτα «Υπό ανάπτυξη», και η κατασκευή του περιορίζεται σε μόλις επτά κομμάτια, με το καθένα από αυτά να πωλείται στην επιβλητική τιμή των 34.943 δολαρίων. Αν και δεν μπορείτε ακόμη επίσημα να αποκτήσετε αυτό το σπάνιο αντικείμενο, μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας μέσω του ιστότοπου της Amalgam, εδώ, αλλά και να απολαύσετε τις εκπληκτικές λεπτομέρειές του στη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ