Τα νέα ρολόγια της Breitling τιμούν τα θρυλικά στρατιωτικά αεροπλάνα

Η Breitling συνεχίζει να αντλεί έμπνευση από τους ουρανούς. H ελβετική ωρολογοποιία ανοίγει τα φτερά της με μια νέα σειρά ρολογιών Super AVI εμπνευσμένα από τέσσερα ιστορικά αεροσκάφη.
Τα νέα ρολόγια της Breitling τιμούν τα θρυλικά στρατιωτικά αεροπλάνα

Η Breitling έχει τις ρίζες της στη στρατιωτική χρονομέτρηση ήδη από τη δεκαετία του '30, όταν το τμήμα της με την ονομασία Huit Aviation άρχισε να κατασκευάζει ρολόγια πιλοτηρίου για τις ένοπλες δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμα: Ποια ρολόγια φοράει η αγγλική βασιλική οικογένεια

Πέρυσι, η εταιρεία παρουσίασε μια περιορισμένη έκδοση 1.953 τεμαχίων του μοντέλου AVI Ref. 765 1953 Re-Edition. Η νέα, απεριόριστων κομματιών, συλλογή δανείζεται επίσης στοιχεία από το Ref. Το 765 AVI, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1953 ως ένα πρώιμο εμπορικό ρολόι για τους λάτρεις της αεροπορίας.

Εικόνα
Η νέα σειρά της Brietling περιλαμβάνει πέντε χρονογράφους-φόρο τιμής σε πέντε αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη (Πηγή: Brietling)   

Η πλήρης σειρά περιλαμβάνει πέντε ρολόγια που αποτίουν φόρο τιμής σε ιστορικά στρατιωτικά αεροπλάνα της Αμερικής, όπως το P-51 Mustang, το Vought F4U Corsair, το Curtiss Warhawk και το Mosquito (γνωστό και ως «Ξύλινο Θαύμα»).

Κάθε κομμάτι μιμείται τα χρώματα και τα σημάδια του αεροσκάφους απ' όπου έχει πάρει το όνομά του. Για παράδειγμα, το Super AVI P-51 Mustang διαθέτει μαύρο καντράν και κιτρινωπούς-κρεμ δείκτες ώρας που παραπέμπουν στη μύτη του αεροσκάφους. Το καντράν του Super AVI Curtiss Warhawk έχει την ίδια λαδί απόχρωση και τις κόκκινες πινελιές με το σώμα του ομώνυμου μαχητικού.

Εικόνα
Το Super AVI P-51 Mustang διαθέτει μαύρο καντράν και κιτρινωπούς-κρεμ δείκτες ώρας που παραπέμπουν στη μύτη του ομώνυμου αεροσκάφους (Πηγή: Brietling)

Άλλα διακριτικά σημεία στο σχέδιο των μεγάλων ρολογιών, διατάσεων 46 mm x 15,9, περιλαμβάνουν μεγάλους αραβικούς αριθμούς (τόσο στο καντράν όσο και στη στεφάνη), μια μεγάλη κορόνα στις 3:00 και ραβδωτές στεφάνες -όλα λειτουργικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα ρολόγια πιλότων που χρονολογούνται από την εποχή στην οποία αυτές οι λεπτομέρειες ήταν πραγματικά κρίσιμες σε μια πτήση μάχης.

Εικόνα
Το Super AVI Tribute to Vought F4U Corsair (αριστερά) διαθέτει μπλε καντράν, που ταιριάζει με το χαρακτηριστική εικόνα του αεροσκάφους του ναυτικού που έσπασε κάθε ρεκόρ, ενώ το καντράν του Super AVI Curtiss Warhawk έχει την ίδια λαδί απόχρωση και τις κόκκινες πινελιές με το σώμα του ομώνυμου μαχητικού (Πηγή: Brietling)

Ακόμη και τα κορυφαία λουράκια από δέρμα μοσχαριού είναι πιστά στην αρχή της αεροπορικής χρονομέτρησης. Φυσικά, τα ρολόγια διαθέτουν λειτουργία GMT για την παρακολούθηση δύο ζωνών ώρας μέσω μιας σήμανσης 24 ωρών στην εσωτερική στεφάνη και ενός δείκτη με κόκκινο άκρο. Όσο για το πολύτιμο εσωτερικό στην κάσα κάθε ρολογιού; Ο μηχανισμός B04 με πιστοποίηση COSC, παρέχει 70 ώρες απόθεμα ισχύος.

Εικόνα
Ο μηχανισμός B04 με πιστοποίηση COSC είναι η καρδιά των ρολογιών της νέας σειράς και παρέχει 70 ώρες απόθεμα ισχύος (Πηγή: Brietling)

Οι νέες επανεκδόσεις της Breitling, έχουν σημειώσει επιτυχία από το 2019, όταν το 1959 Navitimer Ref 806 -που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον διάσημο συλλέκτη και ιστορικό της Breitling, Fred Mandelbaum- έτυχε θερμής υποδοχής από τους λάτρεις της ωρολογοποιίας. Ακολούθησε αμέσως μετά το AVI Ref. 765 1953 Re-Edition, το 2020, επομένως είναι μάλλον λογικό το ότι η εταιρεία θέλησε να επωφεληθεί από τη δημοτικότητα αυτών των αναδρομικών μοντέλων, δημιουργώντας μια νέα σειρά που να είναι διαθέσιμη σε απεριόριστα κομμάτια.

Εικόνα
Το πιο ακριβό κομμάτι της σειράς, το χρυσό 18 καρατίων P-51 Mustang (Πηγή: Brietling)

Σύμφωνα με το επίσημο website της Breitling, τα μοντέλα P-51 Mustang, Vought F4U Corsair και Curtiss Warhawk θα σας κοστίσουν 9.600 ευρώ, το Mosquito 9.700, ενώ το χρυσό 18 καρατίων P-51 Mustang ανεβαίνει στα 22.400 ευρώ. Για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία των θρυλικών μαχητικών αεροσκαφών και τη σχέση τους με τη νέα σειρά της Breitling, μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω video.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ