Maeving RM1 E-Bike: Μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα με σύγχρονη τεχνολογία και κλασική αισθητική

Η βρετανική εταιρεία Maeving κάνει το ντεμπούτο της παρουσιάζοντας την RM1 E-Bike, μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα τύπου bobber, αποδεικνύοντας ότι κλασικό στυλ και τεχνολογία μπορούν να συμβαδίζουν με επιτυχία.
Maeving RM1 E-Bike: Μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα με σύγχρονη τεχνολογία και κλασική αισθητική

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά των ελαφρών ηλεκτρικών ποδηλάτων έχει κατακλυστεί από μια σειρά νεοφυών επιχειρήσεων, που όλες διεκδικούν ένα κομμάτι του ολοένα και πιο δημοφιλούς χώρου της ηλεκτροκίνησης.

Διαβάστε ακόμα: Indian Motorcycles και Jack Daniel's υπογράφουν 107 συλλεκτικές μοτοσικλέτες

Η βρετανική εταιρεία Maeving είναι μία από εκείνες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν από το πλήθος, κάνοντας ντεμπούτο με μια ηλεκτρική μηχανή που η ίδια «βάφτισε» RM1.

Εικόνα
H RM1 είναι ένα e-bike τύπου bobber, με ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει τελική ταχύτητα 72 χλμ/ώρα (Πηγή: Maeving)

Εμπνευσμένη από τα βρετανικά πρότυπα κατασκευής των μέσων του αιώνα, η RM1 είναι ένα e-bike τύπου bobber, με ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει τελική ταχύτητα 72 χλμ/ώρα. Αν και κάθε κομμάτι πωλείται έχοντας μία μόνο μπαταρία, οι μονάδες μπορούν να αντικατασταθούν, προσφέροντας αυτονομία περίπου 65 χλμ. και μπορούν να επαναφορτιστούν πλήρως από οποιαδήποτε πρίζα σε 3,5 ώρες.

Εικόνα
Kάθε μοτοσικλέτα πωλείται έχοντας μία μόνο μπαταρία αλλά οι ιδιοκτήτες μπορούν να προμηθευτούν και δεύτερη, διπλασιάζοντας την αυτονομία της RM1 (Πηγή: Maeving)

Η Maeving επιτρέπει επίσης στους ιδιοκτήτες να αγοράσουν μια δεύτερη μπαταρία αντί 1.195 βρετανικών λιρών (1.420 ευρώ περίπου), η οποία διπλασιάζει την αυτονομία του RM1 σε περίπου 130 χλμ.. Εκτός από το μονόσελο κάθισμα σε στυλ bobber, άλλα χαρακτηριστικά σε αυτό το ρετρό δίτροχο περιλαμβάνουν φώτα LED, καθρέφτες στα άκρα του τιμονιού και ABS από την Bosch.

Εικόνα
Στον εξοπλισμό της Maeving RM1 περιλαμβάνονται και ABS από την Bosch (Πηγή: Maeving)

Σημαντική λεπτομέρεια, η συνδεσιμότητα με μια αποκλειστική εφαρμογή για κινητά που περιλαμβάνει δυνατότητες γεωγραφικής παρακολούθησης και ορισμού ακτίνας εμβέλειας της μπαταρίας, ηλεκτρονικά ενεργοποιούμενα διαμερίσματα τροφοδοσίας και μια διάταξη οργάνων που αποτελείται από ένα μόνο στρογγυλό ταχύμετρο με ενσωματωμένες προειδοποιητικές ενδείξεις.

Εικόνα
Το μονόσελο κάθισμα σε στυλ bobber είναι ένα από τα στοιχεία της RM1 που παραπέμπει στα βρετανικά πρότυπα κατασκευής των μέσων του αιώνα

Η αρχική έκδοση RM1 έχει ήδη εξαντληθεί, αν και τα ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο επίσημο website της Maeving για να λάβουν πληροφορίες για την επόμενη παρτίδα παραγωγής, το 2022. Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα Maeving RM1 διατίθεται σε επτά διαφορετικές χρωματικές επιλογές και κοστίζει 4.995 βρετανικές λίρες (περίπου 5.900 ευρώ). Κάθε μονάδα παραδίδεται με εργοστασιακή εγγύηση δύο ετών, ενώ το RM1 διατίθεται επίσης και σε έκδοση με περιορισμένη τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα.


ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ