Ονειρικά ακίνητα στο Μανχάταν για... μεγάλα πορτοφόλια

Ένας συνδυασμός οικονομικών παραγόντων έχει εκτοξεύσει σε επίπεδα ρεκόρ την αγορά πολυτελών κατοικιών στο Μανχάταν, στις ΗΠΑ. 
Ονειρικά ακίνητα στο Μανχάταν για... μεγάλα πορτοφόλια

Σε οικονομικούς όρους, το CNBC αναφέρει πως το γ' τρίμηνο καταγράφηκαν πωλήσεις ρεκόρ, οι οποίες είναι και οι υψηλότερες των τελευταίων τριανταδύο ετών, σύμφωνα με μία πρόσφατη έκθεση του γραφείου real estate Douglas Elliman.

Όπως αναφέρεται, τα πιο δημοφιλή ακίνητα, είναι αυτά που η τιμή τους ξεπερνά τα 4 εκατ. δολάρια, όμως τα πιο εντυπωσιακά είναι αυτά που η αξία τους ξεπερνά τα 50 εκατ. δολάρια... Μπορεί το ποσό να ακούγεται αστρονομικό, ειδικά σε μια περίοδο όπως αυτή με την κρίση της πανδημίας, όμως ήδη έχουν «κλείσει» οχτώ τέτοιες πωλήσεις φέτος.

Σε όρους πολυτέλειας, αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε όμορφα, luxury σπίτια με ψηλά ταβάνια για ακόμα υψηλότερα βαλάντια. Άλλοι, θα τα θαυμάσουμε ως ένα άπιαστο όνειρο και άλλοι - πιο τυχεροί - μπορούν να κάνουν έρευνα αγοράς για την επόμενη αγορά τους!

Δείτε τι μπορεί να αγοράσει κανείς στο Μανχάταν με 50 εκατ. δολάρια... και πάνω:

Ένα σπίτι πόλης που μοιάζει με παλάτι (Τιμή: 50 εκατ. δολάρια)

Τα κλασικά σπίτια πόλης στο Μανχάταν λέγονται «townhouse» και είναι δυσεύρετα και πολύτιμα. Το συγκεκριμένο βρίσκεται στην διάσημη Fifth Avenue και έχει θέα τον μεγάλο πνεύμονα της πόλης, το Central Park. Το σπίτι έχει εννιά διαφορετικούς ορόφους και είναι «μοναδικό, κομμάτι της Νεοϋορκέζικης ιστορίας» σύμφωνα με τον πράκτορα ακινήτων που έχει αναλάβει την πώληση του, σε συνεργασία με το γραφείο real estate, Douglas Elliman.

Εικόνα
Το μεγάλο σαλόνι, προς το παρόν λειτουργεί ως το γραφείο ενός προξένου στις ΗΠΑ και τα παράθυρα είναι αλεξίσφαιρα!
Φωτογραφία: Douglas Elliman

Όπως αναφέρεται σχετικά, το ακίνητο προς το παρόν λειτουργεί ως Προξενείο, και το μεγάλο σαλόνι είναι το γραφείο του προξένου. Για αυτό το λόγο τα παράθυρα είναι αλεξίσφαιρα! Τα ξύλινα και μαρμάρινα πατώματα που συναντά κανείς εντυπωσιάζουν, όπως και τα διακοσμητικά σους τοίχους και τα ταβάνια.

Όμως ο μοναδικός φεγγίτης στο μεγάλο φουαγιέ έχει πραγματικά χρυσά στηρίγματα και είναι αυτός που κλέβει την παράσταση.

Εικόνα
Ο φεγγίτης στο μεγάλο φουαγιέ έχει πραγματικά χρυσά στηρίγματα.
Φωτογραφία: Douglas Elliman

«Το εσωτερικό του θυμίζει τα μεγαλεί των Βερσαλιών και έχει στοιχεία που θα έβλεπε κανείς στο παλάτι Petit Trianon», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Tristan Harper αναφερόμενος στο σπίτι των 12 υπνοδωματίων, που μετρά ήδη 116 χρόνια ύπαρξης!

Εικόνα
These gold-covered cherubs were commissioned by the Vanderbilt heiress herself.
Source: Douglas Elliman

Ένα «penthouse στον ουρανό» (Τιμή: 54,5 εκατ. δολάρια)

Αυτό το penthouse καταλαμβάνει ολόκληρο τον 90ο όροφο του κτηρίου στον αριθμό 35 επί της Hudson Yards, όμως δεν είναι το... τυπικό «οροφοδιαμέρισμα».

Με πέντε υπνοδωμάρια, 6,5 μπάνια, μία τραπεζαρία, ένα καθιστικό, ένα media room, ένα εσωτερικό γυμναστήριο και μία βιβλιοθήκη καλύπτει όλες τις ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών.

Εικόνα
Το καθιστικό του PH 90 έχει εντυπωσιακή θέα.
Φωτογραφία: Related / Colin Miller

Επίσης είναι η «ψηλότερη» κατοικία με βεράντα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην αγορά με θέα 360 μοιρών σε ολόκληρο το Μανχάταν, σύμφωνα με τον κατασκευαστή!

Μερικά από τα στοιχεία που «τραβούν το μάτι» είναι τα γαλλικά ξύλινα πατώματα και η κουζίνα με τον λευκό μαρμάρινο πάγκο. Ενώ το γωνιακό κύριο υπνοδωμάτιο έχει το δικό του δωμάτιο - ντουλάπα, ένα μπαρ και δύο εσωτερικά μπάνια.

Εικόνα
Το κύριο δωμάτιο είναι γωνιακό και έχει τζαμαρίες που καλύπτους δύο «τοίχους».
Φωτογραφία: Related / Colin Miller

Σύμφωνα με την αγγελία που βρήκαμε στο Raleted, η συντήρηση και οι χρεώσεις για αυτό το σπίτι ανέρχονται σε περίπου 33.555 δολάρια το μήνα, ενώ επιπρόσθετα οι μηνιαίοι φόροι ακινήτου ανέρχονται σε 2.338 δολάρια.

Εικόνα
Η ταράτσα κλέβει τις εντυπώσεις.
Φωτογραφία: Related / Colin Miller

Ένα duplex penthouse δίπλα στο Central Park (Τιμή: 50 εκατ. δολάρια)

Τιμή «ευκαιρίας» είναι (για τους έχοντες) τα 50 εκατ. δολάρια αν σκεφτεί κανείς πως η αρχική του τιμή, ήταν 65 εκατ. δολάρια.

Το ακίνητο που έχει απεριόριστη θέα στο μεγαλύτερο πράσινο πάρκο του Μανχάταν βρίσκεται στον αριθμό 995 της Fifth Avenue και είναι μόλις λίγα βήματα από το Metropolitan Museum of Art... για τους φιλότεχνους.

Διαθέτει 6 υπνοδωμάτια και πέντε (!) κήπους στις βεράντες του. Μάλιστα, κάθε υπνοδωμάτιο έχει τζαμαρίες που ανοίγουν και «οδηγούν» σε έναν κήπο!

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Στέτου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ