Spend it: Το νέο learjet του Playboy αναβιώνει τις ανομολόγητες πτήσεις του θρυλικού Big Bunny

Η αναβίωση του Big Bunny, του αρχικού ιδιωτικού jet του ιδρυτή του Playboy, Χιου Χέφνερ, ετοιμάζεται για απογείωση στα τέλη Νοεμβρίου. Χωρίς «κουνελάκια» και μίνι φούστες αυτή τη φορά, αλλά με άφθονη πολυτέλεια και έντονο αέρα '70ς.
Spend it: Το νέο learjet του Playboy αναβιώνει τις ανομολόγητες πτήσεις του θρυλικού Big Bunny

Πριν από 50 χρόνια το θρυλικό jet ήταν γνωστό ως Mansion in the Sky, η ιπτάμενη δηλαδή έπαυλη του Playboy. Κατά καιρούς είχε φιλοξενήσει ως επιβάτες αρκετά «βαριά χαρτιά» της αμερικανικής showbiz, από τον Frank Sinatra και τον Elvis Presley, μέχρι τη Cher, τον LeRoy Neiman και την Barbi Benton.

Διαβάστε ακόμα: Το πάρτι της ιδιωτικής αεροπορίας - Ιστορική η ζήτηση για learjet και ρεκόρ πωλήσεων το 2021

Το Big Bunny απογειώθηκε για πρώτη φορά το 1970 όταν ο ιδρυτής του Playboy Χιου Χέφνερ αγόρασε το αεροπλάνο για 5,5 εκατ. δολάρια. Η τελευταία του προσγείωση καταχωρήθηκε το 1975 όταν το εμβληματικό μαύρο αεροσκάφος πουλήθηκε στην Aeromexico. Η ιστορία όμως κάνει πάντα κύκλους. Έτσι, μισό αιώνα αργότερα, το jet ετοιμάζεται να επιστρέψει στους ουρανούς στα τέλη Νοεμβρίου.

Εικόνα
To γυαλιστερό μαύρο χρώμα, το διάσημο logo του Playboy στην άτρακτο και ο αριθμός εγγραφής N950PB στην ουρά του νέου αεροσκάφους παραπέμπουν στο πρώτο Big Bunny (Πηγή: Jet Focus courtesy of Playboy)

Το νέο Big Bunny επιδεικνύει τις «ρίζες» του χάρη στο γυαλιστερό μαύρο χρώμα του, το διάσημο logo του Playboy που διακοσμεί την άτρακτο αλλά και τον αρχικό αριθμό εγγραφής N950PB στην ουρά του. Σκοπός του και πάλι να εκπληρώσει το προηγούμενο καθήκον του: να μεταφέρει καλλιτέχνες, influencers και προσωπικότητες σε όλο τον κόσμο.

Αν το απλό αλλά αισθησιακό εξωτερικό τού αρχικού αεροσκάφους τραβούσε την προσοχή -ακόμη και όταν πετούσε στα 10.000 μέτρα- οι εσωτερικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένου του καθιστικού με τους δερμάτινους κατά παραγγελία καναπέδες και το σαλόνι του Χέφνερ, ανέβαζαν την εμπειρία της πτήσης με το Big Bunny στο επόμενο επίπεδο.

Εικόνα
Ο Χιου Χέφνερ προσγειώνεται στο Λονδίνο με το ιδιωτικό αεροσκάφος του DC-9, γνωστό ως Big Bunny. Είναι Ιούλιος του 1970 (Πηγή: Getty Images) 

Το νέο αεροσκάφος θα αποτίει φόρο τιμής στον προκάτοχό του. Oι παρόμοια κομψοί χώροι αποτελούν δημιουργική σύλληψη τόσο της ομάδας του Playboy όσο και της εταιρείας International Jet Interiors, η οποία έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την κατασκευή του εσωτερικού του αεροσκάφους.

Η Anna Ondaatje, αντιπρόεδρος του Playbοy και υπεύθυνη για το franchise του brand, δήλωσε στο Architectural Digest: «Μία από τις κύριες αναφορές μας ήταν, φυσικά, το αυθεντικό Big Bunny της δεκαετίας του 1970—το αναδυόμενο βελούδινο κάθισμα στo χρώμα της σκουριάς είναι άμεσα εμπνευσμένο από τα ταμπά δερμάτινα καθίσματα του αρχικού αεροσκάφους, τα οποία ήταν άμεσα αναγνωρίσιμα».

Εικόνα
Oι κομψοί εσωτερικοί χώροι είναι αποτέλεσμα της συνεργασία της ομάδας του Playboy με την εταιρεία International Jet Interiors (Πηγή: Jet Focus courtesy of Playboy)

Το εσωτερικό διαθέτει τα καλύτερα στοιχεία της δεκαετίας του '70, εμπλουτισμένα φυσικά με όλες σχεδόν τις σύγχρονες ανέσεις που επιθυμεί ο επιβάτης ενός πολυτελούς σύγχρονου learjer. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τις προσαρμοσμένες ταπετσαρίες των τοιχωμάτων στο χρώμα του κονιάκ με ανάγλυφες λεπτομέρειες από δέρμα κροκοδείλου, τους πάγκους από φυσική πέτρα σε σμαραγδένια απόχρωση, τις custom επενδύσεις δαπέδου από ψαροκόκαλο σε όλους τους χώρους, τα καθίσματα του πιλοτηρίου από δέρμα και προβιά προβάτου, ένα σύστημα κινηματογράφου σχεδιασμένο από την SkyTheater, ακόμη και μια «περιστρεφόμενη» συλλογή έργων τέχνης από το πολυπόθητα αρχεία του Playboy.

Στο μπροστινό μέρος της καμπίνας, ένας χώρος που μοιάζει με βιβλιοθήκη διαθέτει δύο καναπέδες με μοχέρ ταπετσαρία, πάνω στους οποίους «ξεκουράζονται» δύο κουβέρτες από κασμίρ ζακάρ, με τον αριθμό ουράς N950PB του αεροσκάφους κεντημένο επάνω τους. Για όσους επιβάτες δεν έχουν ακριβώς διάθεση για «χαλαρή» πτήση, το Big Bunny μπορεί να λειτουργήσει και ως ντισκοτέκ, όπως και το αρχικό αεροσκάφος, αφού διαθέτει ακόμη και πολύχρωμα φωτορυθμικά.

Άλλος ένας φόρος τιμής στην έκδοση του 1970; Η ιεροτελεστία του φαγητού στο σκάφος. Στον Χέφνερ άρεσαν ιδιαίτερα τα δείπνα με αστακό ή roast beef στον αέρα και από το νέο Big Bunny δεν μπορούσε φυσικά να λείπει αυτή η πολυτέλεια. Γι' αυτό το λόγο, το αεροσκάφος εξοπλίστηκε με bespoke επιτραπέζια σκεύη, όπως ποτήρια Asp & Hand από φυσητό γυαλί, πιάτα από πολωνική πορσελάνη με χρυσή διακόσμηση και χαρτοπετσέτες με κεντημένο το N950PB. Επιπλέον, επειδή αεροπλάνο Playboy χωρίς μπαρ δεν νοείται, μια pop up μπάρα αναδύεται μέσα από έναν από τους ειδικά σχεδιασμένους «μπουφέδες» της καμπίνας.

Εικόνα
Ένα pop up μπαρ αναδύεται μέσα από έναν από τους ειδικά σχεδιασμένους «μπουφέδες» της καμπίνας (Πηγή: Jet Focus courtesy of Playboy)

«Ο σχεδιασμός του αεροπλάνου επιτρέπει στους επισκέπτες να αλληλεπιδρούν και να απολαμβάνουν το χώρο με πολλούς τρόπους, ανάλογα με το πού (και πότε) βρίσκονται στο αεροσκάφος. Το νέο Big Bunny δεν σε μεταφέρει απλώς κάπου - το να βρίσκεσαι στο αεροπλάνο είναι ένα ταξίδι από μόνο του», λέει εμφατικά η Ondaatje. Απ' ό,τι καταλαβαίνουμε, το τελευταίο πράγμα που θα θέλουν οι επιβάτες σ' αυτή την πτήση είναι ο ύπνος.