Spend it: Ρεκόρ παραγγελιών στην Bugatti - Έχουν απομείνει μόνο 40 Chiron

Πρωτοφανές κύμα παραγγελιών στην Bugatti, παρά την πανδημία του κορονοϊού και την οικονομική κρίση. Η αυτοκινητοβιομηχανία μόλις ανακοίνωσε ότι απομένουν μόνο 40 Chiron πριν εξαντληθούν, κάτι που πιστεύουν ότι θα συμβεί εξαιρετικά γρήγορα.
Spend it: Ρεκόρ παραγγελιών στην Bugatti - Έχουν απομείνει μόνο 40 Chiron

Από το ντεμπούτο της, η Bugatti Chiron λούστηκε απευθείας τα φώτα της δημοσιότητας. Η βιομηχανία είχε δηλώσει τότε πως θα κατασκευαστούν μόνο 500 αυτοκίνητα, παραγωγή που θεωρούσε υπεραρκετή για ένα τέτοιο supercar.

Διαβάστε ακόμα: Black Badge Ghost - Μια Rolls-Royce για τη νέα γενιά εκατομμυριούχων

Ωστόσο, σήμερα, το κύμα-ρεκόρ στην αύξηση των πωλήσεων αναγκάζει την εταιρεία να ανακοινώσει πως έχουν απομείνει μόνο 40 «κομμάτια» της τρέχουσας γενιάς προς κατασκευή, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο της. Στο τμήμα πωλήσεων της Bugatti πιστεύουν μάλιστα ότι και τα υπολειπόμενα μοντέλα θα εξαντληθούν εξαιρετικά γρήγορα.

Εικόνα
Bugatti Chiron (Πηγή: Bugatti)

Η ανακοίνωση έρχεται σχεδόν πέντε χρόνια αφότου η μάρκα παρουσίασε για πρώτη φορά τη Chiron στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2016. Το hypercar διαθέτει κινητήρα 8,0 λίτρων W-16. Επιταχύνει από το 0 στα 100 χλμ. σε 2,5 δευτερόλεπτα και μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα 420χλμ.. Η δημοτικότητα του Chiron οδήγησε επίσης σε παραλλαγές όπως το Sport, το Pur Sport και το Super Sport. Λανσαρίστηκαν επίσης ειδικές εκδόσεις όπως το La Voiture Noire, αξίας 18,87 εκατ. δολαρίων.

Εικόνα
Bugatti Chiron (Πηγή: Bugatti)

Η επιτυχία της Chiron ήταν ακαριαία. Μέσα σε 18 μήνες από την αρχική κυκλοφορία της, είχαν πουληθεί 300 από τα 500 μοντέλα παραγωγής. Η 300ή μονάδα μάλιστα παραδόθηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Η δυναμική των πωλήσεων φαίνεται πως εντάθηκε το 2021, παρά τα εμπόδια της πανδημίας του κορονοϊού καθώς έξι μήνες μετά την παράδοση της 300ής Chiron, απομένουν μόνο 40 μονάδες προς διάθεση στους επίδοξους αγοραστές.

Εικόνα
Bugatti Chiron Pur Sport (Πηγή: Bugatti)

«Με τις Chiron Pur Sport και Super Sport, προσφέρουμε στους πελάτες το αποκορύφωμα των ετών συνεχούς ανάπτυξης της πλατφόρμας Chiron. Το φάσμα των επιδόσεών τους, είτε πρόκειται για οδήγηση σε πίστα, είτε για ταξίδι στις autobahns με απόλυτη πολυτέλεια, ανεβάζει την Chiron σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Πλέον με τόσες λίγες μονάδες που απομένουν, η καθαρότητα και η επιτυχία της συνταγής W16 επισφραγίζονται», δήλωσε ο Hendrik Malinowski, Διευθυντής Πωλήσεων της Bugatti.

Εικόνα
Bugatti Chiron Super Sport (Πηγή: Bugatti)

Ωστόσο, οι 40 υπολειπόμενες θέσεις παραγωγής προορίζονται για το Pur Sport (3,6 εκατ. δολάρια) και το Super Sport (3,9 εκατ. δολάρια). Η Bugatti δεν αποκάλυψε τι θα ακολουθήσει μετά την Chiron, ωστόσο μια άλλη είδηση ήρθε να προστεθεί στο ταμπλό ανακοινώσεων των supercars. H Porsche μόλις επιβεβαίωσε την παραγωγή της 718 Cayman GT4 RS. Η GT4 RS είναι 23 δευτερόλεπτα ταχύτερη από την αρχική 718 Cayman GT4. Το GT4 RS έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο Νοέμβριο του 2021.