Montblanc Muses: Η Elizabeth Taylor «υπογράφει» τη νέα συλλογή στυλογράφων της θρυλικής φίρμας

Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει, η Montblanc επέλεξε ακόμα μια δυναμική γυναίκα ως το κεντρικό πρόσωπο της νέας συλλογής με στυλό και πένες Muses Special Edition. Αυτή τη φορά είναι η Ελίζαμπεθ Τέιλορ
Montblanc Muses: Η Elizabeth Taylor «υπογράφει» τη νέα συλλογή στυλογράφων της θρυλικής φίρμας

H βραβευμένη αστέρας του κινηματογράφου και ακτιβίστρια Ελίζαμπεθ Τέιλορ (1932-2011), είναι η νέα «Μούσα» της Montblank, ακολουθώντας τις προηγούμενες «μούσες» Μέριλιν Μονρό, πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό, ´Ινγκριντ Μπέργκμαν, Μαρλέν Ντίντριχ και Γκρέτα Γκάρμπο.

Εικόνα

Εκτός από μια μακρά λίστα ταινιών και βραβείων, η κληρονομιά της διάσημης ηθοποιού περιλαμβάνει και την αξιομνημόνευτη δράση της στον κοινωνικό ακτιβισμό. Το 1985 η Ελίζαμπεθ Τέιλορ συν-ίδρυσε το American Foundation for AIDS Research (amfAR), το οποίο πλέον ονομάζεται The Foundation for AIDS Research. Ενώ το 1991, διοργάνωσε το The Elizabeth Taylor AIDS Foundation (ETAF) και συγκέντρωσε μεγαλύτερη προσοχή στην μάχη κατά του AIDS.

Εικόνα
Muses Special Edition pen collection από 934 ευρώ. 

Ο σχεδιασμός της νέας σειράς με στυλό και πένες αντλεί έμπνευση από την αισθητική των δεκαετιών του ‘50 και του ‘60, όταν η κινηματογραφική καριέρα της Ελίζαμπεθ Τέιλορ ήταν στο απόγειο της. Μάλιστα, το σχήμα του στυλό θυμίζει την Montblanc της ίδιας περιόδου. Το χρώμα δεν θα μπορούσε να μην είναι βαθύ βιολετί για να «θυμίζει» το χρώμα των εντυπωσιακών ματιών της ηθοποιού.

Εικόνα

Το πάθος της ηθοποιού για τα πολυτελή κοσμήματα αποτυπώνεται στο κλιπ σε σχήμα δαχτυλιδιού, ενώ τα χαραγμένα γεωμετρικά σχήματα ακολουθούν ένα τυπικό μοτίβο που χρησιμοποιούνταν στα κοσμήματα τη δεκαετία του ‘50.