Spend it: Μια βίλα για... αλχημιστές και φίλους του Caravaggio

Μία βίλα του 16ου αιώνα στην Ρώμη φιλοξενεί μια εντυπωσιακή τοιχογραφία που αποδίδεται στον καλλιτέχνη Michelangelo Merisi, ή αλλιώς... Caravaggio και ετοιμάζεται να βγει σε δημοπρασία την επόμενη χρονιά. 
Spend it: Μια βίλα για... αλχημιστές και φίλους του Caravaggio

Η «Casino di Villa Boncompagni Ludovisi» για... συντομία λέγετα Villa Aurora και εκτιμάται πως η αξία της στη δημοπρασία θα φτάσει τα 546 εκατ. δολάρια, εν μέρη λόγω της τοιχογραφίας που βρίσκεται σε ένα από τα ταβάνια της βίλας. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ιστορικούς πρόκειται για την μοναδική τοιχογραφία οροφής που ζωγράφισε ποτέ ο διάσημος καλλιτέχνης.

Το ακίνητο βρίσκεται κοντά στους περίφημος κήπους της Villa Borghese και βγαίνει σε δημοπρασία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με πληροφορίες του The Art Newspaper.

Διαβάστε επίσης: Ένα διάσημο κάστρο στη Γαλλία αναζητά νέο ιδιοκτήτη μετά από 400 χρόνια

Για την ιστορία.. η Villa Aurora χτίστηκε από τον Ιταλό καρδινάλιο Francesco Maria del Monte, ο οποίος άφησε πίσω του μία τεράστια συλλογή έργων τέχνης και είναι γνωστό πως ήταν θερμός υποστηρικτής του Caravaggio.

Ο Del Monte παρήγγειλε από τον Caravaggio να ζωγραφήσει το ταβάνο του εργαστηρίου αλχημείας με ένα έργο των Ρωμαϊκών θεών Δία, Ποσειδώνα και Πλούτωνα, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τα στοιχεία που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους αλχημιστές.

Η ιστορία και μόνο της βίλας αρκεί για να δικαιολογήσει το ακριβό τίμημα που εκτιμάται πως θα «πιάσει» στην επερχόμενη δημοπρασία, όμως στην πραγματικότητα το έργο του Caravaggio αποτελεί σημαντικό «μερίδιο» του ποσού αυτού, καθώς εκτιμάται στα 360 εκατ. δολάρια.

Εικόνα
Η τοιχογραφία «Jupiter, Neptune and Pluto» είναι έργο του Caravaggio - Πηγή: Wikipedia

Αν έχετε πάει διακοπές στη Ρώμη δεν αποκλείεται να έχετε επισκεφτεί τη βίλα, καθώς ήταν ανοιχτή για το κοινό για ξεναγήσεις μέχρι και το 2019.

Δείτε εννέα στοιχεία για την εντυπωσιακή βίλα:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ