Spend it: Fiat 500 La Foil: Ένα σκάφος για τους hipsters της θάλασσας

Σκάφος ή παιχνίδι; Το Fiat 500 La Foil της Lazzarini Design Studio είναι το ηλεκτροκίνητο πλωτό υβρίδιο του κλασικού αυτοκινήτου που αν μη τι άλλο εγγυάται απαράμιλλο στυλ σε εκείνον που το πιλοτάρει.
Spend it: Fiat 500 La Foil: Ένα σκάφος για τους hipsters της θάλασσας

Η Lazzarini Design Studio με έδρα τη Ρώμη χρωστάει τη φήμη της στα μοναδικά πρωτότυπα σκάφη που βγήκαν από το σχεδιαστήριό της. Το πιο διάσημο από αυτά είναι σίγουρα το Jet Capsule, μια κλειστή avant-garde εκδοχή ταχύπλοου, μεταξύ jet ski και... αυγού.

Διαβάστε ακόμα: Το νέο Bond Girl είναι ένα εξωπραγματικό τριμαράν 77 μέτρων

Έχοντας ωστόσο στο πορτφόλιό του και concepts για αυτοκίνητα, ο ιδρυτής του στούντιο, Pierpaolo Lazzarini, αποφάσισε να συνδυάσει τους δύο κλάδους στο τελευταίο του πόνημα: τα Floating Motors. Η κεντρική ιδέα της νέας αυτής δραστηριότητας είναι η μετατροπή διάσημων κλασικών αυτοκινήτων σε προσαρμοσμένα ηλεκτροκίνητα σκάφη.

Εικόνα
Tο Jet Capsule, η σειρά σκαφών που έκανε διάσημη τη Lazzarini Design Studio (Πηγή: Lazzarini Design Studio)

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Floating Motors παρουσίασε μια σειρά σκαφών που έχουν ως βάση εμβληματικά vintage αυτοκίνητα όπως το Jaguar E-Type, το Fiat 500, το Mini, ακόμη και μια Lamborghini Countach. Η ιταλική φίρμα προσθέτει τώρα κι άλλο ένα προϊόν στο χαρτοφυλάκιό της που διαθέτει το αμάξωμα ενός Fiat 500.

Με το όνομα La Foil, το νέο πλωτό παιχνίδι της Lazzarini χρησιμοποιεί υδροπτερύγια (φλαπς) στα ύφαλα του σκάφους, χάρη στα οποία όσο το σκάφος αναπτύσσει ταχύτητα ανυψώνεται από την επιφάνεια του νερού. Μετά από μια ορισμένη ταχύτητα, τα φλαπς γίνονται το μόνο μέρος του σκάφους που έρχεται σε επαφή με το νερό, γεγονός που μειώνει σημαντικά την αντίσταση και το καθιστά πιο αποτελεσματικό και γρήγορο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η Floating Motors, τα υδροπτερύγια του La Foil έχουν ως αποτέλεσμα μείωση 50% της αντίστασης σε σύγκριση με τα τυπικά σκάφη της εταιρείας.

Εικόνα

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τη Floating Motors δείχνουν το La Foil με σώμα Fiat 500 φινιρισμένο σε λευκό χρώμα, ενώ η κοίτη και τα υδροπτερύγια είναι πορτοκαλί, κάνοντας το σκάφος να μοιάζει με... πάπια. Το «ιπτάμενο δελφίνι» μπορεί να μεταφέρει τέσσερα άτομα, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας του σκάφους έχει ισχύ 70 ίππων.

Εικόνα
Η καμπίνα του Fiat 500 La Foil μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 4 άτομα (Πηγή: Lazzarini Design Studio)

Η Floating Motors δεν έχει ακόμη αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για το La Foil, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων απόδοσης και του προγράμματος παραγωγής. Ωστόσο, η ιταλική εταιρεία δέχεται προπαραγγελίες με προκαταβολή 10.000 δολαρίων. Η τελική τιμή του αναμένεται να φτάνει κοντά στα 60.000 δολάρια, ποσό περίπου τετραπλάσιο από το αντίστοιχο που θα ξοδεύατε για να αγοράσετε ένα συμβατικό αυτοκίνητο Fiat 500. Από την άλλη, η εμπειρία της πρωτοτυπίας που υπόσχεται η Lazzarini ίσως και να αξίζει τα λεφτά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ