Bond Girl: Ένα τριμαράν 77 μέτρων που θα ζήλευε και ο 007

Ο James Bond μόλις απέκτησε νέο ενδιαφέρον για την ανοιχτή θάλασσα. Πρόκειται για μια κομψή νέα εκδοχή του τριμαράν που παρουσίασαν πρόσφατα οι σχεδιαστές Hannah Hombergen και George Lucian, με το κωδικό όνομα «Bond Girl».
Bond Girl: Ένα τριμαράν 77 μέτρων που θα ζήλευε και ο 007

Το φρέσκο «κορίτσι» του 007 εκτείνεται σε 77 μέτρα από την πλώρη ως την πρύμνη του. Το εντυπωσιακό πολυώροφο σκάφος χαρακτηρίζεται από ισχυρές, γωνιακές γραμμές, παρόμοιες με αυτές ενός διαστημόπλοιου. Φυσικά, όπως όλες οι συμπρωταγωνίστριες του υπερπράκτορα, προσφέρει πολλά περισσότερα από μια εκτυφλωτική εμφάνιση.

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι και πόσο κοστίζουν τα ρολόγια του James Bond στο No Time to Die

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των σχεδιαστών του, ακρογωνιαίος λίθος του design για το Bond Girl ήταν η δυνατότητα απόκρυψης από τα ραντάρ και ο δύσκολος εντοπισμός του ενώ εκτελεί μυστικές αποστολές. Είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης για τη μείωση ρυπογόνων εκπομπών ενώ ταξιδεύει στον κόσμο.

Εικόνα
Aκρογωνιαίος λίθος του design για το Bond Girl ήταν η δυνατότητα απόκρυψης από τα ραντάρ  (Πηγή: georgelucian.com)

Παρά το αντισυμβατικό εξωτερικό του, το Bond Girl εξακολουθεί να είναι ένα πολυτελές γιοτ. Σύμφωνα με δηλώσεις του George Lucian, το σκάφος έχει όλα τα χαρακτηριστικά και τις ανέσεις που θα περίμενε κανείς σε ένα σούπερ -γιοτ αυτού του μεγέθους. Το υπερπολυτελές εσωτερικό, εμπνευσμένο από ταινίες του Χόλιγουντ, εκπέμπει αρκετή αίγλη ώστε να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του δημιουργού του.

Εικόνα
 (Πηγή: georgelucian.com) 
Εικόνα
Το εσωτερικό του Bond Girl μοιάζει να έχει βγει από χολιγουντιανή ταινία (Πηγή: georgelucian.com) 

Η κύρια «γάστρα» διαθέτει μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα που εκτείνεται σε δύο επίπεδα και διαθέτει πτυσσόμενο μπαλκόνι. Διάσπαρτες στο εσωτερικό, υπάρχουν πέντε ευρύχωρες καμπίνες για να φιλοξενήσουν 10 επισκέπτες, καθώς και μια γιγαντιαία πισίνα υπερχείλισης, στην πρύμνη του σκάφους. Οι δύο μικρότερες «γάστρες» του τριμαράν στεγάζουν τις θέσεις του πληρώματος και τα απαιτούμενα μηχανήματα. Σύμφωνα με την ομάδα, αυτή η χωροταξία δίνει στο σκάφος υψηλό βαθμό σταθερότητας ενώ μειώνει την ποσότητα των κραδασμών και του θορύβου.

Εικόνα
H μεγάλη κρεβατοκάμαρα εκτείνεται σε δύο επίπεδα και διαθέτει πτυσσόμενο μπαλκόνι (Πηγή: georgelucian.com)

Οι εξωτερικές πλαϊνές άκατοι προσθέτουν στο Bond Girl και κάτι ακόμη. Μετατρέπουν την πρύμνη σε ένα μικρό ιδιωτικό αραξοβόλιο, όπου ο Bond θα μπορούσε να «δένει» τα υπόλοιπα πλωτά παιχνιδάκια που έχει δανειστεί από τα μυστικά εργαστήρια της MI6, γυρνώντας στο σκάφος έπειτα από άλλη μια κουραστική μέρα στο... γραφείο.

Εικόνα
Πηγή: georgelucian.com
Οι πλαϊνές άκατοι μετατρέπουν την πρύμνη σε ένα μικρό ιδιωτικό αραξοβόλιο (Πηγή: georgelucian.com)

«Είτε είστε ο καλός τύπος είτε ο κακός, αυτό το superyacht θα είναι το ιδανικό για την επόμενη αποστολή σας», ανέφεραν οι σχεδιαστές σε ανακοίνωσή τους. Ώρα να κάνετε την κίνησή σας, κύριε Μποντ.