INSIDE OUT

Τι κρύβεται πίσω από τις σκληρές κόντρες με Ανδρουλάκη και Τσίπρα

28-08-2025 | 07:25
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι κρύβεται πίσω από τις σκληρές κόντρες με Ανδρουλάκη και Τσίπρα

Το πολιτικό μαλλιοτράβηγμα χτυπάει κόκκινο όσο πλησιάζει η ΔΕΘ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιέλαβε τον Ν. Ανδρουλάκη. «Δεν θα δεχθούμε μαθήματα πολιτικού λόγου» τόνισε, προσθέτοντας ότι έχει λησμονήσει τον πολιτικό πολιτισμό. Η απάντηση ήρθε μετά τους χαρακτηρισμούς «ψεύτης» και «συκοφάντης» που απηύθυνε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και ο Παύλος Μαρινάκης ανταπάντησε με σκληρή γλώσσα στην κόντρα, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «αρνήθηκε να ανασκευάσει τις ύβρεις». «Θα αρκούσε ένα απλό “συγγνώμη, λάθος”». «Δεν είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κρύβεται πίσω από κάτι που του μετέφερε ένας δημοσιογράφος και να καταφεύγει σε υβριστικούς και τοξικούς χαρακτηρισμούς».

«Μαθήματα πολιτικού λόγου από ένα κόμμα στελέχη του οποίου έχουν μιλήσει για «χαμένα βαγόνια» και ο ίδιος ο πρόεδρός του για “ενορχηστρωτές της συγκάλυψης”, δεν πρόκειται να δεχθούμε», του θύμισε, βάζοντας λάδι στη φωτιά.

«Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χρησιμοποιεί κατ' εξακολούθηση προσβλητικούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς στις ανακοινώσεις του για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έχει λάβει επάξια τον τίτλο του μετρ της τοξικότητας και του διχασμού», αναφώνησε το ΠΑΣΟΚ.

«Μύλος»…

Η «Μαύρη Βίβλος»

Εν τω μεταξύ, στο ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονται για μετωπική με την κυβέρνηση, ακολουθώντας μια παλιά συνταγή. Θα βγάλουν τη «Μαύρη Βίβλο» της κυβέρνησης της ΝΔ, που θα παρουσιάσουν λίγο πριν από την εμφάνιση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Οι τέσσερις φάκελοι που θα ανοίξει η Χαριλάου Τρικούπη θα αφορούν την Οικονομία και την Ανάπτυξη, το κόστος ζωής, την Πολιτική Προστασία και το περιβάλλον, τους Θεσμούς και την ποιότητα Δημοκρατίας. Στη Χαριλάου Τρικούπη επιχειρούν μέσα από αυτή την πρωτοβουλία να εμφανιστεί το ΠΑΣΟΚ ως μια τεκμηριωμένη αντιπολιτευτική φωνή. Το έχουν κάνει και κατά το παρελθόν. Το ερώτημα είναι κατά πόσο πλέον λειτουργεί ως όχημα για να περάσει το μήνυμα…

Οι επιθέσεις, το ΠΑΣΟΚ και ο Τσίπρας

Στη Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, βλέπουν και με άλλο μάτι την σκληρή επίθεση του Π. Μαρινάκη στον Ν. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ. Δεν στοχοποιεί μόνο τον Τσίπρα, αλλά ότι τα βάζει με τον Ανδρουλάκη. Και έρχεται να διαψεύσει όσους ισχυρίζονται ότι η ΝΔ έχει διαλέξει αντίπαλο. Ότι η ΝΔ θέλει και προτιμά δηλαδή, τον πρώην Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, στο στρατόπεδο Τσίπρα, μετρούν περισσότερο τις επιθέσεις από πρώην συντρόφους, παρά από τη ΝΔ. Επί του παρόντος είναι περιορισμένες, αλλά θα τις ήθελαν. Γιατί; Θα εξυπηρετούσε το αφήγημα που θέλει τον Τσίπρα να σε ρήξη με το παρελθόν και θα έδινε το στίγμα της προσπάθειας για τη δημιουργία του καινούργιου. Θα έδειχνε ότι το rebranding Tsipras πετυχαίνει...

Δεν του βγαίνει για την ώρα… Τον έχουν περιλάβει οι κυβερνητικοί και τον πηγαίνουν «καροτσάκι».

Η σκυτάλη στον Παπασταύρου

Ήταν η σειρά του Σταύρου Παπασταύρου για να πει έναν «καλό λόγο» για τον Αλέξη Τσίπρα. Κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι «η βαριά κληρονομιά του δεν είναι οι μοιραίες πολιτικές επιλογές του, αλλά η βάναυση ποινικοποίηση που επέφερε στην πολιτική ζωή της χώρας». «Ο κύριος Τσίπρας πήγε να βάλει φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους. Μην τα ξεχνάμε αυτά. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι “χτύπησε” και τις συζύγους τους», υπενθύμισε.

«Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι κάτι που η χώρα μας το έχει πληρώσει πάρα πολύ. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας και αν κάποιος θέλει να είναι θεσμικός και να δείξει ότι έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, πρέπει πρώτα απ’ όλα να ζητήσει μια συγγνώμη για αυτή του την στάση».

Εφιάλτης στον δρόμο προς τις κάλπες

Ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό, περί το 15%, καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις για τους αναποφάσιστους. Και σε αυτή τη δεξαμενή θα γίνει η αθέατη μάχη όσο θα πλησιάζουν οι κάλπες. Στην «γκρίζα ζώνη» κυριαρχούν οι μικρές ηλικίες (17-29 ετών) και οι μεσαίες (30-44) σε ποσοστό που φτάνει το 60%.

Αντιθέτως, στις ηλικίες 45-59 και πάνω από 60 δεν ψάχνονται τόσο. Είναι ο εφιάλτης των κομμάτων στο δρόμο προς τις κάλπες.

Στη ΔΕΘ με το μετρό

«Φέτος, για πρώτη φορά, ο κόσμος θα πάει στην Έκθεση Θεσσαλονίκης και με το μετρό! Και μάλιστα με το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη», θύμισε ο Κ. Χατζηδάκης, επισκεπτόμενος το εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά και το Κέντρο Ελέγχου.

Μάλιστα, το μετρό θα πηγαίνει ακόμη πιο μακριά - ξεκινούν οι δοκιμές για την επέκταση έως την Καλαμαριά. Σταδιακά, δηλαδή, θα μπουν οι συρμοί στο καινούργιο κομμάτι του δικτύου για να κάνουν τις αναγκαίες δοκιμές. Αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο α' τρίμηνο του 2026.

«Έκανα και ο ίδιος μια διαδρομή με το μετρό. Η Θεσσαλονίκη στο κομμάτι των αστικών συγκοινωνιών ανεβαίνει κατηγορία. Και στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε και με άλλα βήματα μπροστά», τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης.

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:05

Νέο κάλεσμα Λαγκάρντ (ΕΚΤ) για την Ένωση Κεφαλαιαγορών

17:01

Μεταβλητότητα στη Wall Street εν αναμονή των αποτελεσμάτων των Mag 7 - «Βουτιά» 8% για Netflix

17:00

Στις Βρυξέλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

16:57

Κεφαλογιάννης: Η ανθεκτικότητα είναι επένδυση για το μέλλον

16:50

Άσκηση ετοιμότητας των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας υπό το βλέμμα του Πούτιν

16:40

Τσιάρας: Εθνική Επιτροπή επιστημόνων για την ευλογιά των προβάτων - Πρόεδρος ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης

16:37

ΟΗΕ: Περισσότερες από 676 εκατ. γυναίκες ζουν κοντά σε εμπόλεμες ζώνες το 2025

16:36

Κοντογεώργης για Άγνωστο Στρατιώτη: Διαφυλάσσουμε τη συλλογική μνήμη μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις

16:20

Tesla: Ανακαλεί 13.000 νέα οχήματα λόγω προβλήματος στην μπαταρία

16:19

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τις 37 συλλήψεις

16:11

FedHATTA: Μειωμένη η ζήτηση των Ελλήνων για ταξίδια κατά την αργία της 28ης Οκτωβρίου

15:53

Λιλ - ΠΑΟΚ: Όλα όσα αξίζει να κάνετε στη γαλλική πόλη

15:42

Εθνική Τράπεζα: Στις 6 Νοεμβρίου τα αποτελέσματα γ' τριμήνου

15:28

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό ζήτημα μεταξύ Μητσοτάκη και κανενός υπουργού

15:26

ΙΟΒΕ: Ανάπτυξη 2,1% το 2025 και 2,2% το 2026 - «Καμπανάκια» για τη συνέχεια

15:25

Σε «θετικό και παραγωγικό κλίμα» η συνάντηση Κυρανάκη με μηχανοδηγούς

15:22

Επ. Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στον κλάδο μεταφορών με Επιβατηγά Αυτοκίνητα Δημόσιας Χρήσης

15:18

Γεωργιάδης: Δημιουργούμε Γραφείο Φυσικοθεραπείας εντός των νοσοκομείων του ΕΣΥ

15:16

Ακίνητα: Γιατί η ΤτΕ «βλέπει» συνέχεια ανόδου στις τιμές

15:12

HUAWEI Pura 80 Series: Η Τέχνη της Φωτογραφίας και του Design σε Νέα Εποχή

15:07

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα δημιουργήσει το πρώτο post-AI campus στον κόσμο στο Ελληνικό

15:04

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Θετικός ο ρόλος της ΕΕ για την διασύνδεση με την Κύπρο

14:56

Μουσείο του Λούβρου: Επιτάχυνση της υλοποίησης των μέτρων ασφαλείας ζήτησε ο Μακρόν

14:52

Επιστροφή ενοικίου: Πότε καταβάλλεται - Ποιοι δικαιούχοι δεν θα πληρωθούν

14:50

L’Oreal: Αδύναμες οι πωλήσεις γ’ τριμήνου - Προς «βουτιά» 20 μηνών η μετοχή

14:38

Ελληνικό χρέος: Είχε τη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ - Παραμένει το πιο υψηλό

14:30

Ίντεργουντ - Ξυλεμπορία: Νέος οικονομικός διευθυντής

14:29

ΤτΕ: Πλεόνασμα 4,14 δισ. ευρώ στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Αύγουστο - Αύξηση 10,5% στις εισπράξεις

14:24

Τζέι Ντι Βανς: Πολύ δύσκολη η αποστολή να αφοπλιστεί η Χαμάς

14:19

Beyond Meat: Γιατί εκτοξεύεται η μετοχή 1.300% μέσα σε τέσσερις ημέρες