Γαλλία: Το 52% δηλώνει ικανοποιημένο με τον Μισέλ Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γαλλία: Το 52% δηλώνει ικανοποιημένο με τον Μισέλ Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Όπως σημειώνεται, ο νέος πρωθυπουργός θεωρείται ικανός (62% των ερωτηθέντων), ανοιχτός στο διάλογο (61%) και φιλικός (60%).

Το 52% των Γάλλων δηλώνουν ικανοποιημένοι με τον διορισμό του Μισέλ Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία της χώρας τους σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην γαλλική εφημερίδα Journal de Dimanche.

Όπως σημειώνεται, ο νέος πρωθυπουργός θεωρείται ικανός (62% των ερωτηθέντων), ανοιχτός στο διάλογο (61%) και φιλικός (60%). Ωστόσο, το 74% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι, σε μια γαλλική Εθνοσυνέλευση κατακερματισμένη όσο ποτέ άλλοτε, ο Μπαρνιέ θα ανατραπεί γρήγορα με πρόταση μομφής.

Εξάλλου στην χθεσινή πρώτη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TF1, ο Μπαρνιέ ανέφερε ότι επελέγη για πρωθυπουργός επειδή «έχει τη δυνατότητα να διαπραγματεύεται, να συσπειρώνει τον κόσμο, να τον σέβεται και να τον ακούει», ενώ υπογράμμισε ότι αφενός θα σεβαστεί τα 11 εκατομμύρια ψηφοφόρους του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν και αφετέρου ότι δεν έχει «τίποτα κοινό ή ελάχιστα κοινά με τις θέσεις ή τις ιδεολογίες» του ακροδεξιού αυτού κόμματος.

Ο Μπαρνιέ έθεσε ως προτεραιότητές του «τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών με συγκεκριμένα μέτρα», την αναπροσαρμογή της αξίας της εργασίας και όχι την αύξηση του χρέους της Γαλλίας και τη βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών.

Ερωτηθείς για το αβυσσαλέο δημοσιονομικό έλλειμμα, το οποίο αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω στο 5,6% του ΑΕΠ φέτος, ο Μπαρνιέ απάντησε: «Αντιμετωπίζοντας αυτήν την επείγουσα κατάσταση, δεν αποκλείω μεγαλύτερη φορολογική δικαιοσύνη».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του e-ΕΦΚΑ - Δείτε τις λίστες

Προς εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Euronext - ΕΧΑΕ: Αξιολογούμε την πρόταση

Κοινοτικά λεφτά υπάρχουν - Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό - ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ στο Κίνημα Δημοκρατίας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider