Μαρινάκης: Κάποια email της Ασημακοπούλου έφυγαν από συνεργάτη του ΓΓ ΥΠΕΣ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρινάκης: Κάποια email της Ασημακοπούλου έφυγαν από συνεργάτη του ΓΓ ΥΠΕΣ
Στην παραδοχή λανθασμένων χειρισμών στην υπόθεση Ασημακοπούλου προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, σχολιάζοντας την απόσυρση της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και του γραμματέα αποδήμων.

Στην παραδοχή λανθασμένων χειρισμών στην υπόθεση Ασημακοπούλου προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, σχολιάζοντας την απόσυρση της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και του γραμματέα αποδήμων.

Όπως τόνισε, τα emails των αποδήμων έφτασαν στην κατοχή της κυρίας Ασημακοπούλου μέσα από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ, κ. Σταυριανουδάκη και μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ κ. Θεοδωρόπουλου.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε στον Real FM: «Υπάρχει μια εν εξελίξει έρευνα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλά επειδή δεν θέλαμε να υπάρχει καμία σκιά και επειδή είδαμε την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει την επιστολική ψήφο, κατέληξε αυτή η έρευνα σε κάποια συμπεράσματα. Το ένα συμπέρασμα είναι ότι κάποια emails φαίνεται να έφυγαν – ενώ δεν έπρεπε να φύγουν – μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου 2023, από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ, κ. Σταυριανουδάκη – για αυτό κι εκείνος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε, αν και δεν είχε αυτά τα καθήκοντα από τον Ιούνιο και μετά (είχε άλλα καθήκοντα που δεν σχετίζονται με τους εκλογείς). Και μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ κ. Θεοδωρόπουλου φαίνεται ότι τα (email) πήγαν, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την έρευνα, στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου».

Τι είπε για την παραίτηση Σταυριανουδάκη

«Ο κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από τα τωρινά του καθήκοντα για λόγους πολιτικής ευθύνης αν και δεν είχε μέχρι σήμερα τα καθήκοντα αυτά γι’ αυτό και όλο αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τις εκλογές, ούτε με την επιστολική ψήφο. Γιατί μιλάμε για στοιχεία που προέκυψαν μετά την ψηφοφορία, αλλά είναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων» διευκρίνισε για την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών.

«Τα στοιχεία δόθηκαν κάποιο χρονικό διάστημα, εβδομάδες, μήνες, μέσω του δεύτερου προσώπου, πριν από την αποστολή του μειλ που έκανε. Όμως, το πρόσωπο αυτό τα είχε πολλούς μήνες πριν, από ό,τι έχουμε καταλάβει που το προσδιορίζουμε κάπου μεταξύ των εκλογικών διαδικασιών του 2023» απάντησε για το πότε δόθηκαν τα στοιχεία.

«Είναι στοιχεία τα οποία προέκυψαν μετά την εκλογική διαδικασία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για να μην γίνει απόπειρα εργαλειοποίησης. Ένα πράγμα είναι οι εκλογές, ένα πράγμα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν μετά τις εκλογές» υπογράμμισε, επίσης.

Αναφερόμενος, μετά από σχετική ερώτηση που δέχθηκε, για το εάν είναι το υπουργείο Εσωτερικών πίσω από τη διαρροή των emails της Ασημακοπούλου στους Έλληνες του εξωτερικού, τόνισε πως «το ένα συμπέρασμα είναι ότι κάποια mails έφυγαν, ενώ δεν έπρεπε να φύγουν μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου του 2023 από συνεργάτη του τότε ΓΓ του ΥΠΕΣ κ. Σταυριανουδάκη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ έχει μετατρέψει το υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό της κέντρο

Μητσοτάκης σε αγρότες: Δρομολογήθηκε η δέσμευση για χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα – Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις στην ΚΑΠ

Τέμπη: Δικογραφία στη Βουλή κατά Καραμανλή από τραυματία

gazzetta
gazzetta reader insider insider