Αλβανία: Ένοχος ο Φρέντι Μπελέρης – Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλβανία: Ένοχος ο Φρέντι Μπελέρης – Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση
Την ενοχή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη αποφάσισε δικαστήριο της Αλβανίας, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης δύο ετών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων επέβαλε σήμερα το δικαστήριο των Τιράνων στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, τον οποίοι οι αρχές είχαν συλλάβει και κατηγορήσει για απόπειρα εξαγοράς ψήφων, παραμονές των τελευταίων δημοτικών εκλογών.

Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή, τον συγκατηγορούμενο του Παντελή Κοκαβέση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, κατά την απολογία του, ο Φρέντι Μπελέρης κατήγγειλε ότι «σε κάθε στάδιο της ανάκρισης και της εκδίκασης, η εισαγγελία προσπάθησε να κατασκευάσει στοιχεία».

«Σε κάθε συνεδρίαση έχω δει εδώ, από το κλουβί, μια δίκη που θα μπορούσε να γίνει μια φορά και έναν καιρό, αλλά όχι σε ένα ευρωπαϊκό κράτος εν έτει 2024, όταν θεωρείται ότι η δικαιοσύνη έχει παγιωθεί μετά από τουλάχιστον 30 χρόνια, όπου επισήμως δεν βρισκόμαστε σε δικτατορία, όταν η δικαιοσύνη θα έπρεπε να έχει το θάρρος να αποδώσει δικαιοσύνη» ανέφερε.

Έκανε λόγο για ένα «πολιτικό πρόβλημα, το οποίο σχετίζεται με τη διοίκηση του δήμου Χειμάρας, όπου αποφάσισαν να λύσουν το πρόβλημα, όχι με την ψήφο, αλλά με αστεία και ερασιτεχνικά κόλπα, ζητώντας από εσάς στη συνέχεια, ως δικαστικό σώμα, να πιστοποιήσετε αυτή την παρωδία».

Έκανε λόγο περί «ανυπόστατων ψεμάτων» και κενών στα στοιχεία αλλά και κατήγγειλε πως «η εισαγγελική αρχή σε αυτήν την υπόθεση καθοδηγήθηκε από την αστυνομία από την αρχή μέχρι το τέλος».

«Ο μόνος σκοπός της (σ.σ. εισαγγελέως) είναι να με καταδικάσει σε φυλάκιση για όσο χρόνο χρειάζεται ο πρωθυπουργός για να "διεξάγει" νέες εκλογές στη Χειμάρα» σημείωσε και κάλεσε το δικαστήριο να πει «όχι στην πίεση της εξουσίας, όχι στην τιμωρία χωρίς στοιχεία, όχι στις διακρίσεις, να πείτε όχι στον αρρωστημένο εθνικισμό, να πείτε ναι στη διάκριση των εξουσιών, να πείτε ναι στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, να πείτε ναι στην ισότητα ενώπιον του νόμου».

Σαμαράς για Μπελέρη: Η Αλβανία του Ράμα δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη

«Η καταδίκη Μπελέρη όχι μόνο προκαλεί την Ελλάδα, αλλά δείχνει την περιφρόνηση στους κανόνες που διέπουν την ΕΕ. Ως εκ τούτου η σημερινή Αλβανία του Ράμα δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός, Αντωνης Σαμαράς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Ανατολή: Παρατείνονται οι συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, λέει η Χαμάς

Α. Χαντάβας: Πάνω από 1 εκατ. εργαζόμενοι θα απασχολούνται στην ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη ως το 2025

Εισαγγελική έρευνα για την εταιρία του Στ. Κασσελάκη που χορήγησε δάνειο στον ΣΥΡΙΖΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider