Μητσοτάκης για επέτειο τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Το «Δεν Ξεχνώ» παραμένει επίκαιρο και ενεργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης για επέτειο τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Το «Δεν Ξεχνώ» παραμένει επίκαιρο και ενεργό
«Ο 21ος αιώνας δεν ανέχεται μία διχασμένη ευρωπαϊκή χώρα με στρατό κατοχής στο έδαφός της. Μόνη λύση, η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία της ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

«Αλήθεια σημαίνει άρνηση υποταγής στη λήθη. Έτσι, 49 χρόνια μετά την αποτρόπαιη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το σύνθημα ''Δεν Ξεχνώ'' παραμένει επίκαιρο και ενεργό» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την 49η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά μου που αναρτήθηκε στο Facebook: «Αλήθεια σημαίνει άρνηση υποταγής στη λήθη. Έτσι, 49 χρόνια μετά την αποτρόπαιη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το σύνθημα ''Δεν Ξεχνώ'' παραμένει επίκαιρο και ενεργό. Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα αρνείται τα παράνομα τετελεσμένα και γίνεται αφορμή νέων αγώνων. Ο 21ος αιώνας δεν ανέχεται μία διχασμένη ευρωπαϊκή χώρα με στρατό κατοχής στο έδαφός της. Μόνη λύση, η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία της ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας».

«49 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η Ελλάδα δεν ξεχνά. Τιμά τους υπερασπιστές της», επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της τουρκικής εισβολής, στις 20 Ιουλίου 1974, στην παραλία Πέντε Μίλι της Κερύνειας.

Ο κ. Δένδιας συνοδεύει την ανάρτησή του με φωτογραφία από την κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στις 6 Ιουλίου 2023, από τον ίδιο ως υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν - 49 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Συμφωνία για σιτηρά: «Η Ρωσία προκαλεί παγκόσμια επισιτιστική κρίση» τονίζει ο Μπορέλ

Βουλή: Ξεκινά στην αρμόδια επιτροπή η συζήτηση επί του ν/σ για την ψήφο των αποδήμων

gazzetta
gazzetta reader insider insider