Τσίπρας: Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δείχνουν πανικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δείχνουν πανικό
Οι νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης για παροχές της τελευταίας στιγμής απαντάνε «σε πολύ καλά επεξεργασμένες θέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε ο κ. Τσίπρας.

Τελευταία ενημέρωση 13:00

Την άποψη ότι οι παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, όπως τα 150 ευρώ στους νέους δείχνουν «πανικό» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στον τηλεοπτική σταθμό Open.

«Με 50 και 150 ευρώ κανείς δε σώθηκε. Γυρνάνε και μπούμεραγκ αυτά», δήλωσε, σχολιάζοντας πως ανακοινώθηκε η εν λόγω εξαγγελία 10 μέρες μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος, κάτι που «δε δείχνει σοβαρότητα», ούτε δίνει την «εικόνα ενός κόμματος που καλπάζει», όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Παράλληλα, τόνισε πως τα προβλήματα των νέων σχετίζονται με τις σπουδές τους, δηλαδή την ελάχιστη βάση εισαγωγής, με τη στεγαστική κρίση στην Ελλάδα, που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ και με τις συνθήκες εργασίας, ελαστικές σχέσεις και χαμηλούς μισθούς. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι νέες εξαγγελίες για παροχές της τελευταίας στιγμής απαντάνε «σε πολύ καλά επεξεργασμένες θέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «υπόγεια διασύνδεση Μαξίμου με τα κόμματα της Ακροδεξιάς» και

εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι εάν βγει πρώτος έστω και με μισή μονάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δε θα πάρει το ρίσκο να πάει σε δεύτερες εκλογές» και γι' αυτό -όπως είπε- ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να βγει πρώτος για να «ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προέβλεψε αρχικά ότι η συμμετοχή στις εκλογές θα «μας εκπλήξει ευχάριστα», με «εξαίρεση» -όπως εκτίμησε- τους 250.000 εποχικούς υπαλλήλους, στους οποίους η κυβέρνηση δεν έδωσε τη δυνατότητα να ψηφίσουν απ' όπου είναι, γιατί «δε θα ψηφίσουν ΝΔ».

Όσον αφορά τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, επανέλαβε ότι είναι λογικό, ιδίως τα μικρότερα κόμματα που αισθάνονται «απειλή» να «διεκδικούν το χώρο τους» προεκλογικά, ωστόσο, είπε πως δε γίνεται να έχουν τέτοια ευκαιρία για πρώτη φορά λόγω της απλής αναλογική «αλλά να αρνούνται να πάρουν ευθύνη».

Σχετικά με τις προθέσεις της ΝΔ, δήλωσε βέβαιος πως αν βγει πρώτος ο κ. Μητσοτάκης «έστω και με μισή μονάδα δε θα πάρει το ρίσκο να πάει σε δεύτερες εκλογές», αλλά θα ψάξει να βρει τον τρόπο να κυβερνήσει ακόμα και με διάφορες «μεθοδεύσεις». Συγκεκριμένα, είπε, είτε «με πιέσεις προς το τρίτο κόμμα», είτε «με συνεργασία με τα κόμματα της δεξιάς πολυκατοικίας», είτε ακόμα και «παίρνοντας μεμονωμένους βουλευτές», ενώ δήλωσε πως «δεν πιστεύει» τον πρωθυπουργό που αποκλείει κάτι τέτοιο, σχολιάζοντας πως έχει μεγαλώσει με αυτήν την «κουλτούρα διακυβέρνησης».

Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη γιατί «αποφεύγει» να ξεκαθαρίσει ότι δεν συνεργάζεται με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη, τη «χειρότερη δεξιά της δεκαετίας», την ώρα μάλιστα που «διεκδικεί την αποκλειστικότητα της παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου».

«Ο Παπανδρέου είχε έναν αντίπαλο. Δεν είχε αντίπαλο τις προοδευτικές δυνάμεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ απέρριψε για ακόμα μία φορά ως «προβληματική» την προϋπόθεση που έχει θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ σχετικά με το πρόσωπο κοινής αποδοχής για πρωθυπουργό. «Αν το θέσει θα πάρει και την ευθύνη να πάμε σε δεύτερες εκλογές», τόνισε. «Ο πρώτος θα καθορίσει τις εξελίξεις, θα μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση. Μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος θα ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή. Αν είναι ο κ. Μητσοτάκης πρώτος θα έχει τον πρώτο λόγο, θα φτιάξει κυβέρνηση χωρίς δεύτερες κάλπες. Μη νομίζει ο κόσμος ότι θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία σώνει και καλά», συμπλήρωσε, ενώ διαμήνυσε στον κ. Ανδρουλάκη πως «οι προοδευτικοί πολίτες θέλουν μια αλλαγή στη ζωή τους», «δεν τους νοιάζουν τόσο τα κόμματα».

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τα μέτρα για τη μείωση των τιμών και την προστασία από τους πλειστηριασμούς, απαντώντας και στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι δεν είναι δημοσιονομικά εφικτά, χαρακτηρίζοντας τες «αστεία πράγματα». Όπως είπε, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει «δημοσιονομική επέκταση», αλλά έχει και το σκέλος της «φορολογίας των υπερκερδών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Ντιμπέιτ με τον Τσίπρα στις δεύτερες εκλογές - Το εκλογικό αποτέλεσμα θα δείξει τις επόμενες κινήσεις

Κ. Χατζηδάκης: H ισχυρή ανάπτυξη θα φέρει αυξήσεις μισθών - Θα στηρίξουμε το «Σπίτι μου» με όσους πόρους χρειαστούν

Αυξάνεται το επίδομα παιδιού για τους γονείς στο Δημόσιο - Ποιοι νέοι θα λάβουν την επιταγή των 150 ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider