ΕΕ για σεισμό στην Τουρκία: «Ευχαριστούμε Ελλάδα - Η αλληλεγγύη στα καλύτερά της»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ για σεισμό στην Τουρκία: «Ευχαριστούμε Ελλάδα - Η αλληλεγγύη στα καλύτερά της»
Ευχαριστίες προς την Ελλάδα εξέφρασε ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της ΕE.

Ευχαριστίες προς την Ελλάδα εξέφρασε ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της ΕΕ με αφορμή την άμεση συνδρομή και βοήθεια στην Τουρκία έπειτα τους φονικούς σεισμούς.

«Ευχαριστούμε Ελλάδα για την ταχεία ανάπτυξη ομάδας έρευνας και διάσωσης, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, για τη στήριξη όσων επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στα καλύτερά της» αναφέρει με ανάρτησή στο Twitter ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της ΕΕ και καταλήγει λέγοντας «ευχαριστούμε» στα ελληνικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ έφτασε στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα συνοδεύει ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Παράλληλα, ομάδα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) αποτελούμενη από 3 διασώστες και 2 γιατρούς, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση απωλειών υγείας λόγω μαζικών ατυχημάτων και καταστροφών, θα συνδράμει επιχειρησιακά τη μονάδα της ΕΜΑΚ για την αποστολή διασωστικής βοήθειας προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας. Η αποστολή αναχώρησε στις 17:07 με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σεισμός στην Τουρκία: Επταήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Ερντογάν

Σεισμός στην Τουρκία: Ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια ο Κρίστιαν Ατσού

Συρία: Έκκληση για βοήθεια μετά τον σεισμό - «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» υπόσχεται η ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider