Κυβερνητικές πηγές: Να μην εκπροσωπούνται εγκληματικές οργανώσεις στη Βουλή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυβερνητικές πηγές: Να μην εκπροσωπούνται εγκληματικές οργανώσεις στη Βουλή
Κυβερνητικες πηγές για την πρόταση ώστε να μην εκπροσωπούνται εγκληματικές οργανώσεις στη Βουλή: «Δηλώσεις και κινήσεις για λόγους πολιτικών εντυπώσεων δεν βοηθούν».

«Το πολιτικό σύστημα, όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να εξαντλεί τα περιθώρια τα οποία δίνει το Σύνταγμα ώστε να μην εκπροσωπούνται εγκληματικές οργανώσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή τις εξελίξεις αναφορικά με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

«Σε αυτό το πλαίσιο επεδίωξε εδώ κι εβδομάδες ευρύτερη πολιτική συνεννόηση με βάση συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση. Αυτή τη συνεννόηση θα συνεχίσει να επιδιώκει με ανοιχτό πνεύμα διαλόγου» επισημαίνουν και προσθέτουν:

«Δηλώσεις και κινήσεις για λόγους πολιτικών εντυπώσεων δεν βοηθούν. Είναι απαίτηση του δημοκρατικού κόσμου να επιτευχθεί συνεννόηση πάνω σε αυτό το μείζον ζήτημα και η κυβέρνηση θα την επιδιώξει εξαντλώντας κάθε δυνατότητα» καταλήγουν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έτσι θα μπει «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Θεσμικό ανάχωμα στην εκ νέου είσοδο ακροδεξιών μορφωμάτων στη Βουλή αναζητά η κυβέρνηση.

Εδώ και μήνες με αφορμή το κόμμα «Έλληνες για την πατρίδα» το οποίο ουσιαστικά διευθύνει μέσα από τη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Υπουργός Επικρατείας και έγκριτος συνταγματολόγος, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναζητά τη θεσμικά θωρακισμένη διαδικασία για να του βάλει «μπλόκο». Η διέξοδος βρέθηκε μέσω της δικαστικής κρίσης και η σχετική ρύθμιση αναμένεται κατά πληροφορίες να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Ήδη μάλιστα το για το περιεχόμενό της έχουν ενημερωθεί σχετικά τα υπόλοιπα κόμματα, με στόχο την επίτευξη της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης και φέρονται να είναι θετικοί. Εξ ού και ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε χθες βράδυ αισιόδοξος για μια προοπτική συμφωνίας. «Μπορεί να πρυτανεύσει η λογική. Τουλάχιστον σε αυτό», σημείωσε, ερωτηθείς σχετικά και ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυρ. Μητσοτάκης: Θωρακίσαμε τα σύνορα στον Έβρο αλλά και στο Αιγαίο

Κατατέθηκε η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό

Χατζηδάκης: Καταρρίπτουμε με έργο τους μύθους της αντιπολίτευσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider