Μητσοτάκης: «Παράθυρο» για παρέμβαση υπέρ των συνεπών δανειοληπτών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: «Παράθυρο» για παρέμβαση υπέρ των συνεπών δανειοληπτών
Εντολή στο ΥΠΟΙΚ να εξαντληθούν τα περιθώρια παρέμβασης για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες.

Aνοιχτό το ενδεχόμενο για στήριξη των συνεπών δανειοληπτών εξαιτίας της αύξησης του κόστους δανεισμού, άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε από την Πάτρα.

Αναλυτικότερα, ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Πάτρα ανέφερε ότι έχει ζητήσει από το ΥΠΟΙΚ να εξαντληθούν τα περιθώρια για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες.

«Επειδή υπάρχει αύξηση του κόστους δανεισμού έχω ζητήσει από το ΥΠΟΙΚ να εξαντλήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας, μετά από την εντολή αυτή που έδωσε ο Πρωθυπουργός, προχωρά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε συνάντηση με τις τράπεζες. Η θέση του ΥΠΟΙΚ αποτυπώνεται και στην σημερινή του ομιλία κατά την οποία απεύθυνε σύσταση προς το τραπεζικό σύστημα το οποίο «οφείλει να συμβάλει στην πιστωτική επέκταση και στην ταχεία υλοποίηση ρυθμίσεων οφειλών» και πρέπει «να αναμορφώσει την τιμολογιακή πολιτική δανείων, καταθέσεων και προμηθειών με τρόπο που δεν επιβαρύνει δυσανάλογα επιχειρήσεις και νοικοκυριά, και να δείξει ευαισθησία στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

«Έχουμε πολλούς τρόπους να βοηθήσουμε δανειολήπτες σε δυσκολία ώστε να εξυπηρετούν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους να αποπληρώνουν τα δάνεια. Όταν πωλείται ένα δάνειο σε fund και αυτοί κάνουν ρυθμίσεις για να πάρουν χρήματα. Σκοπός είναι να μην φτάνουμε στον πλειστηριασμό. Αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο εισαγόμενο κύμα ακρίβειας αλλά έχουμε κάνει μια σειρά παρεμβάσεων. Η διαφάνεια με το καλάθι του νοικοκυριού έδειξε ότι οδηγεί σε μειώσεις τιμών» πρόσθεσε σχετικά τα «κόκκινα» δάνεια, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πλειστηριασμοί

Σε ερώτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει κάποιος το σπίτι του σε πλειστηριασμό και συμπλήρωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των κόκκινων δανείων προσφέρει πολλές δυνατότητες στους πολίτες να σώσουν την περιουσία τους.

«Η χώρα έχει αφήσει πίσω της τα μνημόνια αλλά κάποιοι όπως ο κ. Τσίπρας δεν έχουν αφήσει πίσω της πολτικές μνημονίων. Τέτοια φτηνά τεχνάσματα αξιοποίησης του θυμού που μπορεί να υπάρχει δεν περνάνε πια γιατί ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε και οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά το έργο του» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι επί ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί ενώ θέσπισε τις εταιρείες εξαγοράς κόκκινων δανείων. Η χώρα άφησε πίσω τις εποχές των μνημονίων, φτηνά τεχνάσματα αξιοποίησης του θυμού δεν περνάνε πια, είπε ο πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε ότι ζήτησε από το ΥΠΟΙΚ να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες.

Τουρκία

«Θέλουμε ειλικρινή διάλογο με Τουρκία, διάλογο για το ένα και μοναδικό θέμα διαφοράς την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, δήλωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ασφαλείς γιατί η κυβέρνηση ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις και αναβάθμισε το γεωπολιτικό αποτύπωμα της πατρίδας μας. Ζούμε σε έναν εξαιρετικά περίπλοκο κόσμο και βρισκόμαστε σε μια γειτονιά με μια Τουρκία απρόβλεπτη και εριστική. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα την τακτική μας απέναντι στην Τουρκία», τόνισε.

«Θέλουμε διάλογο για το ένα και ουσιαστικό ζήτημα που αποτελεί πρόβλημα στην σχέση μας την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και δεν πρόκειται να κάνουμε διάλογο με το παράλογο. Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα είπε ακόμα. Η Ελλάδα δεν είναι αναθεωρητική δύναμη αλλά δύναμη σταθερότητας και ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Το αν θα αλλάξει ο κ. Ερντογάν δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει. Πολλά που ακούγονται εντάσσονται στο πλαίσιο ενός προεκλογικού κλίματος αλλά υπάρχει από πίσω και ένα δομικός τουρκικός αναθεωρητισμός που πρέπει να απαντηθεί με κάποιο τρόπο. Ένα είναι βέβαιο ότι θα προσέλθουμε στον διάλογο όποτε και αν γίνει χωρίς να κάνουμε έκπτωση στις εθνικές μας θέσεις», πρόσθεσε.

Υποκλοπές

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων μετά από ερώτηση για το θέμα των παρακολουθήσεων ότι με πολύ μεγάλο θάρρος ανέλαβε τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση. Έκανε λόγο για μια σημαντική νομοθετική παρέμβαση που γίνεται αναφέροντας μεταξύ άλλων την απόφαση για την απαγόρευση πώλησης και χρήσης λογισμικών παρακολούθησης η χρήση των οποίων γίνεται κακούργημα. Σχετικά με δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί υποκλοπών μίλησε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας που υιοθετούνται με ενθουσιασμό από αξιωματική αντιπολίτευση και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στον εισαγγελέα.

Πάτρα

«Έχουμε ένα συνεκτικό και κοστολογημένο αναπτυξιακό έργο για την Δυτική Ελλάδα, 80 και πλέον έργων υποδομών, έργων με αναπτυξιακό πρόσημο και κοινωνικό χαρακτήρα, που συγκροτεί το αφήγημα μας ότι η Πάτρα αξίζει να είναι η δυτική πύλη της χώρας προς την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου, που παραχωρεί στην Πάτρα.

«Αρκεί κανείς να επισκεφθεί το ανοιχτό εργοτάξιο του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος και να συγκρίνει την τωρινή κατάσταση με τις προηγούμενες εξαγγελίες και τις κατακερματισμένες εργολαβίες» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται δικαίως ότι είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις τις αναγνωρίζουμε και τις διορθώνουμε» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε πως «Τα επόμενα χρόνια θεωρώ πως θα είναι χρόνια έντονης δυναμικής ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους πολίτες της Πάτρας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα η Έκθεση Εποπτείας - Επιβεβαίωση της σκληρής προσπάθειας

Γεραπετρίτης για εκλογές: Οι πολίτες θα αποφασίσουν, εάν η χώρα συνεχίσει στον δρόμο της προόδου ή όχι

Γεωργιάδης: Με τις νέες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», όλες οι αλυσίδες έχουν μείωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider