Η Τουρκία κρατά το βέτο της για Σουηδία ενόψει επίσκεψης Στολτενμπεργκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Τουρκία κρατά το βέτο της για Σουηδία ενόψει επίσκεψης Στολτενμπεργκ
Τουρκία - Σουηδία
Το βέτο της έναντι της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σκοπεύει να διατηρήσει η Τουρκία.

Το βέτο της έναντι της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σκοπεύει να διατηρήσει η Τουρκία, καθώς η Άγκυρα εμφανίζεται να μην είναι ικανοποιημένη με τις υποσχέσεις που έκανε το σκανδιναβικό κράτος αναφορικά με τους Κούρδους αυτονομιστές. Τη στάση της φαίνεται να διατηρεί έως ότου η Σουηδία προβεί σε πιο δεσμευτικά μέτρα, σύμφωνα με δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ.

«Αυτές οι δηλώσεις της Σουηδίας είναι καλές, αλλά όχι αρκετές έως ότου τεθούν σε εφαρμογή. Περιμένουμε να τις δούμε να παίρνουν ζωή», σύμφωνα με το Bloomberg. Τα σχόλια του Τσελίκ έγιναν λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του γενικού γραμματέα της Βορειατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, αυτή την εβδομάδα αλλά και την προγραμματισμένη επίσκεψη του νέου Σουηδού πρωθυπουργού, Ούλφ Κρίστερσον στις 8 Νοεμβρίου.

Η Σουηδία αποτελεί χώρα υποδοχής για τους Κούρδους που ζητούν άσυλο. Ο Ερντογάν απαιτεί πλέον την έκδοση Κούρδων φερόμενων ως υπόπτων για τρομοκρατία στην Τουρκία.

Ο Στόλτενμπεργκ έχει ενθαρρύνει τόσο την Σουηδία, όσο και την Φιλανδία να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις της Τουρκίας, ούτως ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία για τις δύο χώρες. Μέχρι στιγμής από τα 30 μέλη του ΝΑΤΟ, τα 28 έχουν αποδεχθεί το ενταξιακό αίτημα των χωρών, με την Τουρκία και την Ουγγαρία να διατηρούν το δικαίωμα αρνησικυρίας τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Η Ρωσία επεκτείνει τη ζώνη από την οποία απομακρύνει τους αμάχους στη Χερσώνα

Βουλευτικές εκλογές σήμερα στο Ισραήλ - Πιθανή η επιστροφή του Νετανιάχου σε αξίωμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider