Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα δεν βιαστεί να πετύχει τον στόχο για ουδετερότητα άνθρακα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα δεν βιαστεί να πετύχει τον στόχο για ουδετερότητα άνθρακα
Πρώτος στόχος η ενεργειακή ασφάλεια της Κίνας που επηρεάζεται από τις αναταραχές στην παγκόσμια αγορά καυσίμων, σύμφωνα με τον Σι Τζινπίνγκ.

Ο Σι Τζινπίνγκ υποσχέθηκε πως το τέλος των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την Κίνα θα έρθει αργά και σταθερά, καθώς κορυφαία προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας του.

Στη δίωρη ομιλία του για την έναρξη του Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Σι επεσήμανε πως η σύνεση θα διέπει τις προσπάθειες της Κίνας μέχρι να κορυφωθούν και τελικά να μηδενιστούν οι εκπομπές άνθρακα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η Κίνα δεν θα σταματήσει να καίει ορυκτά καύσιμα έως ότου βεβαιωθεί ότι η καθαρή ενέργεια μπορεί να τα αντικαταστήσει αξιόπιστα.

«Θα εργαστούμε ενεργά και με σύνεση προς την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων και η ουδετερότητα του άνθρακα. Με βάση τα πλεονεκτήματα από τους πόρους της Κίνας, θα προωθήσουμε πρωτοβουλίες με καλά σχεδιασμένο και σταδιακό τρόπο, ώστε το νέο να αντικαταστήσει το παλιό όταν αυτό γίνει εφικτό» υπογράμμισε.

Η Κίνα επενδύει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην καθαρή ενέργεια και είναι έτοιμη να καταρρίψει το ρεκόρ της για νέες ηλιακές εγκαταστάσεις φέτος. Αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την αύξηση στη ζήτηση ενέργειας, με αποτέλεσμα να καίει περισσότερο άνθρακα και να φλερτάρει με ιστορικό υψηλό κατανάλωσης.

Ο Σι κατέστησε σαφές ότι τα ορυκτά καύσιμα και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να λειτουργούν παράλληλα. «Ο άνθρακας θα χρησιμοποιηθεί με πιο καθαρό και αποτελεσματικό τρόπο και θα επιταχύνουμε τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων ενεργειακών συστημάτων», διευκρίνισε. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι η Κίνα θα συμμετάσχει ενεργά στην παγκόσμια απάντηση για την κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκβιάζει η Gazprom: Τέλος το ρωσικό φυσικό αέριο εάν μπει πλαφόν στην τιμή

Ο πόλεμος του Πούτιν απειλεί και την «πράσινη» Ευρώπη

Ρεύμα: Συνεχίζεται η προέλαση των ΑΠΕ – Πάνω από 50% το «πράσινο» μερίδιο για 35 ημέρες το 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider