Επιμένει στην πολιτική των «μηδενικών κρουσμάτων» η Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει στην πολιτική των «μηδενικών κρουσμάτων» η Κίνα
Τι θα γινόταν αν η Κίνα εγκατέλειπε την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων; Θα κινδύνευε με ένα «τσουνάμι» λοιμώξεων και το θάνατο 1,6 εκατ. ανθρώπων, υποστηρίζουν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Fudan της Σαγκάης.

Η Κίνα επέμεινε ότι θα τηρήσει την αυστηρή πολιτική των «μηδενικών κρουσμάτων» απέναντι στον κορονοϊό, υπογραμμίζοντας πως οι εκτενείς έλεγχοι με τεστ και η καραντίνα φτάνουν ενόψει του 20ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο ξεκινά την Κυριακή.

Τα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης lockdown, είναι «τα πιο οικονομικά αποδοτικά και έχουν λειτουργήσει για το καλό της χώρας μας», όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος. «Ευχόμαστε όλοι για ένα γρήγορο τέλος στην πανδημία. Όμως, όπως έχουν τα πράγματα, εξακολουθεί να υπάρχει κορονοϊός. Αυτή είναι η πραγματικότητα» πρόσθεσε.

Το συνέδριο, το οποίο θα καθορίσει την πολιτική του Κομμουνιστικού Κόμματος για τα επόμενα πέντε χρόνια, αναμένεται να επιβεβαιώσει την τρίτη θητεία στην εξουσία για τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Τα επτά μέλη της μόνιμης επιτροπής του πολιτικού γραφείου, της κορυφαίας ομάδας λήψης πολιτικών αποφάσεων της Κίνας, θα παρουσιαστούν επίσης. Η στρατηγική της Κίνας για τα «μηδενικά κρούσματα» ήταν ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης του Σι και έχει καταφέρει κυρίως να καταστείλει τον ιό, σε αντίθεση με τους υψηλούς αριθμούς θανάτων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη όπου τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης έχουν υποστεί τεράστια πίεση.

Ωστόσο, το οικονομικό τίμημα ήταν μεγάλο λόγω του δίμηνου lockdown της Σαγκάης, της μεγαλύτερης πόλης και του οικονομικού κέντρου της Κίνας, αλλά και με την παράλληλη απαγόρευση κυκλοφορίας σε δεκάδες άλλες πόλεις. Τα «μηδενικά κρούσματα», σε συνδυασμό με την επιδείνωση της κρίσης ακινήτων, οδήγησε το Πεκίνο να δυσκολεύεται να επιτύχει τον στόχο ανάπτυξης του ΑΕΠ του 5,5% κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οικονομική παραγωγή της Κίνας θα αυξηθεί κατά 2,8% φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα απειλεί με χρήση βίας ενάντια στην Ταϊβάν

H BMW μεταφέρει την παραγωγή των ηλεκτροκίνητων Mini από τη Βρετανία στην Κίνα

Κίνα: Στις 23 Οκτωβρίου η συνεδρίαση για τη νέα ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος 

gazzetta
gazzetta reader insider insider