Χατζηδάκης - Κούσιος: Συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου στην ασφάλιση και τις συντάξεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης - Κούσιος: Συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου στην ασφάλιση και τις συντάξεις
Κωστής Χατζηδάκης - Κυριάκος Κούσιος
Συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου Κυριάκο Κούσιο.

Με τον νέο υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου, Κυριάκο Κούσιο, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, με τον οποίο συζήτησε την πολιτική στους τομείς αρμοδιότητας των υπουργείων των δύο χωρών.

Ειδικότερα, έγινε συζήτηση για τον τρόπο προσδιορισμού του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, λόγω του ότι και η Κύπρος θα προχωρήσει για πρώτη φορά στη θέσπιση καθεστώτος κατώτατου μισθού που θα καλύπτει όλους τους εργαζομένους.

Επίσης, συμφωνήθηκε να επικαιροποιηθεί η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ (τώρα πλέον ΕΡΓΑΝΗ 2) και να παρασχεθεί η σχετική τεχνογνωσία στον ασφαλιστικό τομέα, ιδιαίτερα μέσω των συστημάτων «Ήλιος» και «Άτλας», αλλά και να υπάρξει συνεργασία για τη διαδικασία απονομής των συντάξεων με βάση τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση όλο το τελευταίο διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Η «τελική επίθεση» για τις συντάξεις τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider