Δασικές πυρκαγιές: Η ΕΕ κινητοποιεί στήριξη για την Αλβανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δασικές πυρκαγιές: Η ΕΕ κινητοποιεί στήριξη για την Αλβανία
Μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, η Κομισιόν συντόνισε την αποστολή  ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους από την Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινητοποίησε άμεσα στήριξη προς την Αλβανία για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στη νήσο Σάσωνα (Sazan) του δήμου Αυλώνας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, η Επιτροπή συντόνισε την αποστολή ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους από την Ελλάδα, για να βοηθήσει τα 250 μέλη των αλβανικών επίγειων δυνάμεων που προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση των πυρκαγιών.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε σχετικά: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, η ΕΕ είναι έτοιμη να συντονίσει και να χρηματοδοτήσει ευρωπαϊκές επιχειρήσεις πυρόσβεσης, συμβάλλοντας στη διάσωση ζωών, περιουσιακών στοιχείων και στη διαφύλαξη των δασών μας. Ευχαριστώ την Ελλάδα για την ταχεία αποστολή του πυροσβεστικού της αεροσκάφους στη νήσο Σάσωνα, στα ανοιχτά των αλβανικών ακτών. Η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω βοήθεια στην Αλβανία εάν της ζητηθεί».

Επιπλέον, το Σαββατοκύριακο η Ελλάδα ενεργοποίησε τη δορυφορική υπηρεσία Copernicus της ΕΕ για την παρακολούθηση των πυρκαγιών στα νότια προάστια της Αθήνας και για την εκτίμηση των ζημιών σε υποδομές, κατοικίες και κτίρια. Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργεί νυχθημερόν και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αλβανικές και ελληνικές αρχές πολιτικής προστασίας για τη στενή παρακολούθηση της κατάστασης και για να προσφέρει βοήθεια υπό τον συντονισμό της ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αεροσκάφος Canadair CL-415 στέλνει η Ελλάδα στην Αλβανία για τη μεγάλη πυρκαγιά στο νησί Σασών

gazzetta
gazzetta reader insider insider