O Τζόνσον δήλωσε ότι «ασφαλώς» και θα αγωνιστεί για την εκλογή του στις επόμενες εκλογές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Τζόνσον δήλωσε ότι «ασφαλώς» και θα αγωνιστεί για την εκλογή του στις επόμενες εκλογές
Ο Τζόνσον δήλωσε ότι είναι ώρα η προσοχή όλων να επικεντρωθεί σε άλλα πιο πιεστικά διεθνή, αλλά και εσωτερικά ζητήματα.

O Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε χθες ότι θα επιδιώξει την εκλογή του κατά τις επόμενες εκλογές και ότι δεν μπορεί να σκεφτεί οποιεσδήποτε συνθήκες υπό τις οποίες θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και μερικοί βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος του Τζόνσον, έχουν δηλώσει ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει, μετά την επιβολή προστίμου από την αστυνομία στον ίδιο για την μη τήρηση των σκληρών περιοριστικών μέτρων του λοκντάουν κατά της εξάπλωσης της COVID-19 που είχε επιβάλει η κυβέρνησή του.

Ο Τζόνσον απολογήθηκε στο κοινοβούλιο την Τρίτη δηλώνοντας πως δεν γνώριζε ότι μία συγκέντρωση στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ για τον εορτασμό των γενεθλίων του παραβίαζε τους περιοριστικούς κανόνες.

Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι ο ίδιος έχει επανειλημμένα πει ψέματα στο κοινοβούλιο κατά την περσινή χρονιά, όταν δήλωνε ότι είχαν ακολουθηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός μετέβη χθες στην Ινδία για μία διήμερη επίσκεψη. Σε ερώτηση που του έγινε εντός του αεροσκάφους από δημοσιογράφους για το αν θα αγωνιστεί στις επόμενες εκλογές, ο Τζόνσον απάντησε: “Ασφαλώς”.

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος βλέπει κάποιες συνθήκες υπό τις οποίες θα μπορούσε να παραιτηθεί, ο Τζόνσον απάντησε: “Δεν μου περνάει κάτι τέτοιο από το μυαλό.”

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι είναι ώρα η προσοχή όλων να επικεντρωθεί σε άλλα πιο πιεστικά διεθνή, αλλά και εσωτερικά ζητήματα.

“Το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας είναι να επικεντρωθούμε σε πράγματα που μπορούν πραγματικά να αλλάξουν και να βελτιώσουν τη ζωή των ψηφοφόρων, αλλά και να σταματήσουμε να μιλάμε για τους πολιτικούς”, είπε ο Τζόνσον απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Τα μέλη του κοινοβουλίου θα ψηφίσουν σήμερα για μία πρόταση που προωθεί το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα και η οποία, αν ψηφιστεί, θα παραπέμψει τον Τζόνσον στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου, προκειμένου να αποφασιστεί αν η συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού συνιστά απείθεια έναντι της Βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων.

Ωστόσο η κυβέρνηση επιδιώκει να καθυστερήσει τη λήψη της απόφασης σχετικά με την παραπάνω πρόταση, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας για την παραβίαση των περιοριστικών κανόνων του λοκντάουν, αλλά και μέχρι να δημοσιοποιηθεί η αναφορά υψηλόβαθμου δημοσίου υπαλλήλου για το ίδιο ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Partygate: Κοινοβουλευτική έρευνα για παραπλάνηση κινούν οι Εργατικοί εναντίον του Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Την Πέμπτη η συζήτηση για παραπομπή του Τζόνσον σε επιτροπή για το partygate

gazzetta
gazzetta reader insider insider