Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία προειδοποιεί για επανέναρξη των επιθέσεων στο Κίεβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία προειδοποιεί για επανέναρξη των επιθέσεων στο Κίεβο
Εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις του ουκρανικού στρατού σε εδάφη της Ρωσίας, όπως τόνισε η Μόσχα

Για ενδεχόμενο επανέναρξης των επιθέσεων του ρωσικού στρατού στο Κίεβο έκανε λόγο η Μόσχα την Τετάρτη, υπογραμμίζοντας πως ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιτίθενται σε ρωσικές περιοχές με πυρά και βομβαρδισμούς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, εάν αυτές οι επιθέσεις συνεχιστούν, οι ρωσικές δυνάμεις θα χτυπήσουν τις περιοχές όπου λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένη της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη το Κρεμλίνο έκανε λόγο για πυροβολισμούς που έπεσα σε ρωσικό χωριό σε δυτική περιοχή που συνορεύει με την Ουκρανία.

Οι αρχές σε τέσσερις περιοχές της Ρωσίας που συνορεύουν με την Ουκρανία όπως και οι αρχές της ελεγχόμενης από την Ρωσία Κριμαία ανακοίνωσαν προχθές, Δευτέρα, ότι αναβάθμισαν τα μέτρα ασφαλείας, επειδή όπως είπαν μπορεί να υπάρξουν «πιθανές προκλήσεις» από την ουκρανική πλευρά.

Παράλληλα το υπουργείο ανέφερε ότι το λιμάνι της Μαριούπολης είναι υπό πλήρη έλεγχο και πως όλοι οι «όμηροι» από πλοία έχουν απελευθερωθεί. Νωρίτερα, η ουκρανική κυβέρνηση υποστήριξε πως «στη Μαριούπολη τμήματα της 36ης ταξιαρχίας πεζοναυτών, έπειτα από έναν δύσκολο και πολύ ριψοκίνδυνο ελιγμό, έσπασαν τον κλοιό και ενώθηκαν με το τάγμα Άζοφ, το οποίο με τρόπο επαγγελματικό υποστήριξε την επιχείρηση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα επικοινωνία Μπάιντεν με Ζελένσκι - Αναφορές για ανακατάληψη του Ντονμπάς και της Κριμαίας από την Ουκρανία

Ζελένσκα: Στόχος των ρωσικών στρατευμάτων είναι κάθε Ουκρανός

Πυροβολισμοί κοντά σε ρωσικό χωριό κοντά στα σύνορα με Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider