Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε καταλλήλως στην Αθήνα για την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε καταλλήλως στην Αθήνα για την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών
Σε ανακοίνωσή της, η Ζαχάροβα κάνει λόγο λόγο για μια «άνευ προηγουμένου κίνηση» στις ρωσοελληνικές σχέσεις επισημαίνοντας ότι «θα απαντήσουμε καταλλήλως». 

Πυρά εναντίον της Αθήνας εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών.

Η Ζαχάροβα κάνει λόγο λόγο για μια «άνευ προηγουμένου κίνηση» στις ρωσοελληνικές σχέσεις επισημαίνοντας ότι «θα απαντήσουμε καταλλήλως».

Συγκεκκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στις 6 Απριλίου, 12 διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν personae nоn gratae.

Πρόκειται για μια πραγματικά πρωτοφανή κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει μόνο πόσο ζήλο παρακολουθούν οι ελληνικές αρχές την πορεία διάλυσης της διμερούς πολύπλευρης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μας. Είναι λυπηρό που ιστορικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της «διατλαντικής αλληλεγγύης».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί που πήραν αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό μας από τη χώρα ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού. Αν και τώρα γίνονται όλα για να δυσφημιστεί η Ρωσία, να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στους διμερείς μας δεσμούς και να εξαντληθούν οι διπλωματικές μας αποστολές, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα σχέδια είναι καταδικασμένα να αποτύχουν μακροπρόθεσμα.

Η Αθήνα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για αυτήν την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε καταλλήλως».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελληνικό ΥΠΕΞ: 12 Ρώσοι διπλωμάτες κηρύχθηκαν «Personae non gratae» - «Θα υπάρξουν συνέπειες» απαντά η Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider