ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Να σκεφτόταν τον προϋπολογισμό, πριν το «πάρτι» απευθείας αναθέσεων σε φίλους

Newsroom
Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Να σκεφτόταν τον προϋπολογισμό, πριν το «πάρτι» απευθείας αναθέσεων σε φίλους
«αν ο κ. Μητσοτάκης αγωνιά για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, ας το σκεφτόταν όταν έκαναν πάρτι απευθείας αναθέσεων σε φίλους τους 5 δισ. σε 18 μήνες με πρόσχημα την πανδημία», αναφέρει μεταξύ άλλων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίθεση προς τον πρωθυπουργό με αφορμή την «άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα» εξαπέλυσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας πως «η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα για όσο διαρκεί η κρίση είναι απολύτως εφικτή και απολύτως απαραίτητη».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «αν ο κ. Μητσοτάκης αγωνιά για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, ας το σκεφτόταν όταν έκαναν πάρτι απευθείας αναθέσεων σε φίλους τους 5 δισ. σε 18 μήνες με πρόσχημα την πανδημία».

«Ακόμα και αν διαρκέσει έναν χρόνο η μείωση, το δημοσιονομικό κόστος μπορεί να φτάσει το 1,5 δισ. ευρώ, όχι 5 δισ. για δωράκια σε ανύπαρκτες εταιρείες "ημετέρων". Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Αν ο κ. Μητσοτάκης αγωνιά για την εκτέλεση του προϋπολογισμού όπως είπε ο εκπρόσωπός του για να δικαιολογήσει την αδιανόητη δήλωση Σκυλακάκη και την άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα, ας το σκεφτόταν όταν έκαναν πάρτι απευθείας αναθέσεων σε φίλους τους 5 δισ. σε 18 μήνες με πρόσχημα την πανδημία.

Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα για όσο διαρκεί η κρίση είναι απολύτως εφικτή και απολύτως απαραίτητη για να μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά οι πολίτες που έχουν φτάσει να πληρώνουν τη βενζίνη 2 ευρώ το λίτρο, ενώ μένουν χωρίς θέρμανση όλο το χειμώνα. Ακόμα και αν διαρκέσει έναν χρόνο η μείωση, το δημοσιονομικό κόστος μπορεί να φτάσει το 1,5 δισ. ευρώ, όχι 5 δισ. για δωράκια σε ανύπαρκτες εταιρείες «ημετέρων». Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.