Οικονόμου: Τον Απρίλιο ξεκινά το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» - Στις 8.000 ευρώ η επιδότηση

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οικονόμου: Τον Απρίλιο ξεκινά το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» - Στις 8.000 ευρώ η επιδότηση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Αυξάνεται στις 8.000 ευρώ η επιδότηση για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Την έναρξη του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά από τον προσεχή Απρίλιο, και την αύξηση της επιδότησης, επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ.Οικονόμου αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ξεκινάει τον Απρίλιο το "Κινούμαι Ηλεκτρικά" προϋπολογισμού 50 εκατ. ερώ. Η επιδότηση αυξάνεται στα 8.000 ευρώ και θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, τρίτεκνους και για πρώτη φορά για νέους έως 29 ετών. Με σχέδιο δίνουμε κίνητρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. @KostasSkrekas».

30% αύξηση της επιδότησης στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος

Το νέο πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ για το 2022, περιλαμβάνει αυξημένες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δικύκλων ενώ θεσπίζονται κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, τρίτεκνους και – για πρώτη φορά – για νέους έως 29 ετών. Ειδική μέριμνα θα ληφθεί και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε νησιά.

Ανοιχτά configuration options

Ο δεύτερος κύκλος του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.12.2021 και οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31.12.2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η Blackstone εξαγοράζει την Skroutz από την CVC

Ψηφιακός φάκελος για κάθε ΑΦΜ: Στο «ραντάρ» καταθέσεις, ακίνητα, POS και social media

Το φθινοπωρινό εκλογικό χαρτί, ο Μητσοτάκης «παίζει» Metallica, οι «καλοδεχούμενες προτάσεις» του ΠΑΣΟΚ

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider