Χατζηδάκης: Η μείωση της ανεργίας απάντηση στην καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Η μείωση της ανεργίας απάντηση στην καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ
Ήρθε η απάντηση για την ανεργία από την Eurostat, αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στο Facebook.

«Δύο μόλις μέρες μετά την καταστροφολογία στη Βουλή του ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρης της αντιπολίτευσης για την κοινωνική και εργασιακή πολιτική της κυβέρνησης, ήρθε η απάντηση σήμερα για την ανεργία από την Eurostat» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία έπεσε από το 17,3%, που ήταν το καλοκαίρι του 2019, στο 12,7% τον περασμένο Δεκέμβριο, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία όλων των τελευταίων μηνών.

«Και αυτό παρά τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού στην οικονομία και παρά τη λήξη ουσιαστικά των προστατευτικών μέτρων για την αγορά εργασίας όσον αφορά στον κορονοϊό. Σημειώνω ότι στα ίδια στοιχεία καταγράφεται παράλληλα και μείωση της ανεργίας των νέων. Από 37% τον περασμένο Νοέμβριο έπεσε στο 30,5% τον Δεκέμβριο. Το υπογραμμίζω αυτό, διότι, παραγνωρίζοντας τη γενικότερη τάση, ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις πριν από έναν μήνα είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική για το ύψος της ανεργίας των νέων. Τώρα τι λέει άραγε;» σχολιάζει ο υπουργός Εργασίας.

«Όλα αυτά είναι κοινωνική πολιτική με αποτελέσματα. Πολιτική που βάζει τα θεμέλια για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, χάρη στη σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας, που είναι ήδη εδώ. Και σε αυτή την πολιτική θα επιμείνουμε, διότι τα μεγάλα λόγια και τα συνθήματα είναι απλά και μόνο λαϊκισμός που έχει πληρωθεί διαχρονικά από την ελληνική κοινωνία», καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.