Ανώτερη κυβερνητική πηγή: Το πρόβλημα είναι οι 60άρηδες - Με ανησυχεί η Θεσσαλονίκη, είδα μεγάλη χαλαρότητα

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανώτερη κυβερνητική πηγή: Το πρόβλημα είναι οι 60άρηδες - Με ανησυχεί η Θεσσαλονίκη, είδα μεγάλη χαλαρότητα
«Οδηγός» για τις κυβερνητικές επιλογές, σύμφωνα με τον ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο, είναι οι εξελίξεις στο Ισραήλ, μια χώρα που βρίσκεται χρονικά δυο μήνες μπροστά.

Προβληματισμό της κυβέρνησης για το πώς θα πάει ο Οκτώβρης, αλλά και αγωνία για τη χαλαρότητα στη Θεσσαλονίκη, τους ανεμβολίαστους 60άρηδες και το ποιοι θα πάρουν γ’ δόση, εξέφρασε σε συζήτηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανώτερη κυβερνητική πηγή, κάνοντας την εκτίμηση ότι «θα πάμε σε εκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό».

Όπως τόνισε η ίδια πηγή, «φοβόμαστε λιγάκι τον Οκτώβριο και φοβάμαι πολύ για το τι θα γίνει στη Βόρεια Ελλάδα καθώς με ανησύχησαν αυτά που είδα στη Θεσσαλονίκη. Είδα μεγάλη χαλαρότητα». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι για τους εμβολιασμούς «ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πείσεις αυτούς που δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα. Δεν θα έχεις μεγάλης κλίμακας εμβολιαστικό ρεύμα, θα έχεις δεξαμενή των νέων που θα νοσούν. Το πρόβλημα μας είναι οι 60 plus γιατί αυτοί εφόσον νοσήσουν θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Αυτοί δεν βλέπω να πείθονται. Τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα και να νοσήσουν θα το περάσουν. Αν είχαν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 50 δεν θα χρειάζονταν ο εμβολιασμός των παιδιών. Πάνω από 50 ετών είναι γύρω στο 60-65% εμβολιασμένοι, υπάρχει κι ένα ποσοστό 8-10% που έχουν περάσει τον ιό οπότε ανεβαίνουμε στο 75%. Οι εκπαιδευτικοί στο 90% οι εμβολιασμένοι».

«Οδηγός» για τις κυβερνητικές επιλογές, σύμφωνα με τον ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο, αλλά όπως είχε αποκαλύψει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, είναι οι εξελίξεις στο Ισραήλ, μια χώρα που βρίσκεται χρονικά δυο μήνες μπροστά. Οι εξελίξεις στο Ισραήλ θα είναι ο «πιλότος» για την πολιτική χορήγησης γ’ δόσης εμβολίου, αλλά το δίλημμα που θα απαντήσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είναι αν θα υπάρξει «χρονικό όριο, ή ηλικιακό όριο», για το ποιος θα κάνει τρίτη δόση και πότε.

Για την υποχρεωτικότητα, η ίδια πηγή σημείωσε ότι είναι δύσκολη άσκηση και κάθε κατηγορία την «κοιτάς» ξεχωριστά. «Η υποχρεωτικότητα υπάρχει στο μενού, αλλά δεν είναι πρώτη προτεραιότητα. «Π.χ. τις αναστολές των γιατρών τις καλύπτεις, στο στράτευμα δεν μπορείς όμως να το κάνεις. Έχουμε λιμενικό, αν έρθεις και πεις υποχρεωτικός εμβολιασμός και 1/3 προσωπικού πάει με αναστολή, δεν έχεις να τους αναπληρώσεις».

Για την Eστίαση σημείωσε ότι «ακούω όλοι λένε πως ο πελάτης θα είναι και ο εργαζόμενος όχι. Τα δυο βασικά κριτήρια είναι ότι όπου μπορείς να έχεις διαρκώς μέτρο προφύλαξης το διαφοροποιεί, ποια είναι η ουσιώδης δραστηριότητα και ποια όχι. Δεν είναι ίδιο το επίπεδο διακύβευσης για τον έναν και τον άλλο. Μου λένε γιατί στο θέατρο και όχι στο εστιατόριο: Στο θέατρο είσαι όλη την ώρα με μάσκα και το θέατρο είναι ποιοτικά διαφορετικό, είναι πολιτισμός και στοιχείο προσωπικότητας του καθενός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider