Κύπρος: Στα κατεχόμενα βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κύπρος: Στα κατεχόμενα βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν
Θεωρείται δεδομένο ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα προβεί σε εξαγγελίες που στόχο θα έχουν την ενίσχυση του κατοχικού καθεστώτος.

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 3 το μεσημέρι.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις κατά την συνεδρίαση της λεγόμενης ''Βουλής'', η οποία αποτελεί την πρώτη στάση της διήμερης επίσκεψής του στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το Γραφείο της τουρκικής Προεδρίας, η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, και στο πλαίσιο αυτής ο Ερντογάν θα προσφωνήσει την «βουλή» και θα συμμετάσχει στην παρέλαση για την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Επίσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Ερντογάν – Τατάρ όπου θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και όλο το φάσμα των σχέσεων Τουρκίας – ψευδοκράτους. Θα ανταλλάξουν απόψεις για το Κυπριακό, προστίθεται. Ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Τ/κ ηγέτη, όπως αναφέρεται, θα παρευρεθούν σε μαζική τελετή για τα εγκαίνια έργων υποδομής που έχουν ολοκληρωθεί στα κατεχόμενα.

Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα προβεί σε εξαγγελίες που στόχο θα έχουν την ενίσχυση του κατοχικού καθεστώτος. Επίκεντρο των αναφορών του θα είναι, όπως εκτιμάται, η περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου, όπου οι παράνομες εργασίες προετοιμασίας ολοκληρώθηκαν χθες από τις κατοχικές αρχές και επιθεωρήθηκαν από τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα Κατεχόμενα σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, για να ανακοινώσει «τα καλά νέα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider