Στα Κατεχόμενα σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, για να ανακοινώσει «τα καλά νέα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα Κατεχόμενα σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, για να ανακοινώσει «τα καλά νέα»
Στην ειδική συνεδρίαση της λεγόμενης «Βουλής», θα προσφωνήσει ανακοινώνοντας «τα καλά νέα», όπως ο ίδιος είχε δηλώσει εδώ και μερικές ημέρες.

Στα κατεχόμενα αναμένεται να φτάσει λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία της τουρκικής κυβέρνησης και κάτω από εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Μία ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση της λεγόμενης «Βουλής», την οποία θα προσφωνήσει ανακοινώνοντας «τα καλά νέα», όπως ο ίδιος είχε δηλώσει εδώ και μερικές ημέρες.

Την ώρα της ομιλίας του Τούρκου Προέδρου στη «Βουλή», το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Κόμμα Αναγέννησης έχουν καλέσει τους οπαδούς τους σε συγκέντρωση έξω από αυτήν. Για τον κόσμο που θα συγκεντρωθεί θα τοποθετηθούν γιγαντοθόνες, μέσω των οποίων η ομιλία Ερντογάν θα μεταδίδεται απευθείας.

Σύμφωνα με το Γραφείο της τουρκικής Προεδρίας, η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, και στο πλαίσιο αυτής ο Ερντογάν θα προσφωνήσει την «βουλή» και θα συμμετάσχει στην παρέλαση για την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Επίσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Ερντογάν – Τατάρ όπου θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και όλο το φάσμα των σχέσεων Τουρκίας – ψευδοκράτους. Θα ανταλλάξουν απόψεις για το Κυπριακό, προστίθεται. Ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Τ/κ ηγέτη, όπως αναφέρεται, θα παρευρεθούν σε μαζική τελετή για τα εγκαίνια έργων υποδομής που έχουν ολοκληρωθεί στα κατεχόμενα.

Εξάλλου, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος Κύπρου, στον κάδρο των ανακοινώσεων μπαίνει πλέον και το θέμα του φυσικού αερίου, με τον Τούρκο Πρόεδρο, σύμφωνα με τα σενάρια, να προχωρεί σε ανακοίνωση αποτελεσμάτων από τις παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από τουρκικά σκάφη στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Από πλευράς Λευκωσίας, οι πληροφορίες επιμένουν ότι δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα από τις τουρκικές παράνομες γεωτρήσεις, ωστόσο, δεν αποκλείεται ο Ταγίπ Ερντογάν να παρουσιάσει κάποια αποτελέσματα στο πλαίσιο της πολιτικής των εντυπώσεων αλλά και της άσκησης πίεσης προς την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα προβεί σε εξαγγελίες που στόχο θα έχουν την ενίσχυση του κατοχικού καθεστώτος. Επίκεντρο των αναφορών του θα είναι, όπως εκτιμάται, η περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου, όπου οι παράνομες εργασίες προετοιμασίας ολοκληρώθηκαν χθες από τις κατοχικές αρχές και επιθεωρήθηκαν από τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Τέλος, ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται ότι θα επαναλάβει τις γνωστές θέσεις περί δύο κρατών στην Κύπρο, με τα σενάρια να αναφέρονται στην πιθανότητα ανακοινώσεων σύναψης διπλωματικών σχέσεων του ψευδοκράτους με το Αζερμπαϊτζάν.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

DW: Τι επιφυλάσσει ο Ερντογάν για τα Βαρώσια;