Τι έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον Σωτήρη Τσιόδρα- Η δολοφονία χαρακτήρα του κορυφαίου λοιμωξιολόγου

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον Σωτήρη Τσιόδρα- Η δολοφονία χαρακτήρα του κορυφαίου λοιμωξιολόγου
«Ο κ. Τσίπρας δεν αποδοκίμασε ποτέ τις επιθέσεις βουλευτών και στενών συνεργατών του εναντίον του και εναντίον των επιστημόνων της Επιτροπής των Ειδικών» τονίζουν από τη ΝΔ.

Τις σφοδρές επιθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την δολοφονία χαρακτήρα του Σωτήρα Τσιόδρα υπενθυμίζουν πηγές της ΝΔ, με αφορμή την χθεσινή συνάντηση του Προέδρου του Συριζα-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα με τον δημοφιλή λοιμωξιολόγο.

«Ο κ. Τσίπρας, που -μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας- συναντήθηκε με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, δεν αποδοκίμασε ποτέ τις επιθέσεις βουλευτών και στενών συνεργατών του εναντίον του και εναντίον των επιστημόνων της Επιτροπής των Ειδικών. Δεν αισθάνθηκε δε την ανάγκη ούτε τώρα να ζητήσει μια δημόσια συγγνώμη εκ μέρους του κόμματός του για όλα αυτά» τονίζουν οι ίδιες πηγές. Και υπενθυμίζουν δηλώσεις και τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών και συνεργατών του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εναντίον του κ. Σωτήρη Τσιόδρα:

--Στις 5 Απριλίου του 2020 ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και επικεφαλής του γραφείου τύπου του πρώην πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός, με άρθρο του στην «Αυγή» κάτω από τον ειρωνικό τίτλο «όταν έκλαψε ο Τσιόδρας» κατηγορεί τον καθηγητή ότι κάνει προπαγάνδα υπέρ της Κυβέρνησης υποστηρίζοντας: «Δεν είναι ουδέτερος ο Τσιόδρας. Κι όταν μιλάει, κι όταν κλαίει, αυτούς εκπροσωπεί. Την πολιτική τους εξωραΐζει. Και το κάνει μια χαρά».

--Στις 27 Οκτωβρίου 2020, οι βουλευτές Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης, με κοινή δήλωσή τους εξαπέλυαν επίθεση εναντίον του Σωτήρη Τσιόδρα υποστηρίζοντας ότι ο λοιμωξιολόγος «καλύπτει την αδράνεια της Ν.Δ. στην αντιμετώπιση του συνωστισμού στα ΜΜΜ».

--Στις 5 Νοεμβρίου 2020, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης υποστήριζε πως «δεν είναι πραγματικοί επιστήμονες» καθώς λειτουργούν ως όργανα «πολιτικής προπαγάνδας» και πως αλλάζουν τις απόψεις τους για να εξυπηρετήσουν το κυβερνητικό σχέδιο εις βάρος της υγείας των πολιτών. Ανέφερε ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, λέει «επιστημονικές αρλούμπες» και ότι οι υπόλοιποι επιστήμονες που μετέχουν στην ειδική επιτροπή «υποκύπτουν σε πολιτικά παιχνίδια».

--Στις 22 Απριλίου 2021, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Κυβέρνηση «που εξασφαλίζει ότι μέλη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων όχι μόνο δεν μπορούν να διωχθούν δικαστικά αλλά ούτε καν να κληθούν να καταθέσουν στις δικαστικές Αρχές για τη διαχείριση της πανδημίας».

--Στις 21 Ιουνίου 2021, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε ανάρτησή του, αναφέρει: «Πόσο ξεφτιλισμένοι και καθοδηγούμενοι από εταιρείες είναι αυτοί οι «επιστήμονες» που λένε τέτοιες οδηγίες, που αναπαράγουν «σοβαρές» εφημερίδες σαν την Καθημερινή;».

--Την ίδια στιγμή, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης έκανε λόγο για «ενοχική και απαράδεκτη τροπολογία κρυπτοαμνήστευσης» και υποστήριζε: «Αν χρειαστεί να δώσουν εξηγήσεις επειδή τώρα αποκαλύφθηκε ότι καθοδηγείται η άποψή τους από υπουργικές παρεμβάσεις στις συνεδριάσεις τους, τι θα πουν; Ότι έχουν την απόλυτη προστασία της τροπολογίας;».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider