Αυστρία: Σήμερα η δίκη του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε για το «Ibiza-gate»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστρία: Σήμερα η δίκη του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε για το «Ibiza-gate»
Το σκάνδαλο που έχει μείνει γνωστό με το όνομα «Ibiza-gate» ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει μία έρευνα μεγάλης κλίμακας για τη διαφθορά στην κυβέρνηση.

Στο δικαστήριο βρίσκεται σήμερα ο πρώην αντιπρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, για την υπόθεση διαφθοράς που «έριξε» την κυβέρνηση του ακροδεξιού Freedom Party (FPOe).

Το 2019 ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε αναγκάστηκε να δηλώσει παραίτηση από το ρόλο του αντιπροέδρου του κόμματος, μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο που τον παρουσίαζε να προσφέρει συμβόλαια δημοσίου συμφέροντος σε μία γυναίκα που παρίστανε τη Ρωσίδα επενδύτρια, με αντάλλαγμα την υποστηρίξη της στην επερχόμενη εκλογική καμπάνια.

Το σκάνδαλο που έχει μείνει γνωστό με το όνομα «Ibiza-gate» ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει μία έρευνα μεγάλης κλίμακας για τη διαφθορά στην κυβέρνηση και αποκάλυψε μια πληθώρα προβληματικών περιπτώσεων.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η σημερινή δίκη, 6/7/21, αφορά στις κατηγορίες πως ο Στράχε βοήθησε στην τροπολογία ενός νόμου υπέρ ενός χορηγού του κόμματος FPOe, την περίοδο που βρισκόταν σε κυβερνητικό συνασπισμό με το κεντροδεξιό People’s Party (OeVP) του νυν Καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider