Στις 12:00 live η σύσκεψη Πρωθυπουργού με υπουργούς για μέτρα ενθάρρυνσης εμβολιασμού

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 12:00 live η σύσκεψη Πρωθυπουργού με υπουργούς για μέτρα ενθάρρυνσης εμβολιασμού
Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού για σήμερα Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021.

Το πλαίσιο των μέτρων ενθάρρυνσης εμβολιασμού θα συζητηθεί σε ζωντανή μετάδοση από το Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι, με τη συμμετοχή των υπουργών Μενδώνη, Πιερρακάκη, Θεοχάρη, Γιατρομανωλάκη και Σκέρτσου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα αποσαφηνιστούν τις επόμενες μέρες από τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, και τους υφυπουργούς Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη και του αρμόδιου για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσου.

Η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει την επέλαση της μετάλλαξης «Δέλτα», η οποία έχει ήδη σαρώσει την Πορτογαλία και τη Μεγάλη Βρετανία, απειλώντας, σύμφωνα με τους ειδικούς, κυρίως τους μη εμβολιασμένους. Κι ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις ήθελαν ότι το καλοκαίρι να είναι μια ήρεμη σχετικά περίοδος που θα έδινε τη δυνατότητα να προχωρήσει και το πρόγραμμα εμβολιασμού, η ταχύτητα μετάδοσης της «Δέλτα» δημιουργεί νέα δεδομένα.

Από κυβερνητικής πλευράς κάνουν λόγο για μέτρα ενθάρρυνσης εμβολιασμών και πρόκειται να παρουσιάσουν το πρώτο πλαίσιο και κυρίως τα πεδία εφαρμογής του, σε μια προσπάθεια να επιταχύνουν τον ρυθμό εμβολιασμού. Αυτά αφορούν τον χώρο του Πολιτισμού και Αθλητισμού, δηλαδή την πρόσβαση σε θέατρα, συναυλίες και κινηματογράφους, καθώς και την ελεύθερη παρουσία σε ανοιχτά ή κλειστά γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Περισσότερα «κουβέρ» σε εστιατόρια

Ενδιαφέρον έχει το πλαίσιο για τον χώρο της εστίασης (εστιατόρια, καφέ, κλπ) καθώς από κυβερνητικής πλευράς θέλουν να βάλουν ενεργά στο «παιχνίδι» και τους επιχειρηματίες. Έτσι σε ό, τι αφορά τη είσοδο σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή εστιατόρια ή καφετέριες, θα ανακοινωθεί η αύξηση της πληρότητας σε όσους δέχονται αποκλειστικά εμβολιασμένους και φυσικά είναι εμβολιασμένο και το προσωπικό. Η αυξημένη πληρότητα μπορεί να φτάνει και το 90%, ενώ για τα υπόλοιπα θα ισχύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη σε ό, τι αφορά την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, ενώ μια πρώτη γεύση που δημιούργησε ήδη θετικό σοκ στον χώρο του αθλητισμού, έδωσε χθες η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι θα δέχεται στα γήπεδα μόνο εμβολιασμένους φιλάθλους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: «Μπλόκο» στους ταξιδιώτες από τη Βρετανία προς την ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider