«Ενισχυμένη Ένωση» μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ενισχυμένη Ένωση» μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας
Συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποδεχόμενος τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο στο Σότσι της Νότιας Ρωσίας επαίνεσε τα «συγκεκριμένα αποτελέσματα» της προσέγγισης με τη Λευκορωσία.

«Χτίζουμε μια ενισχυμένη Ένωση» μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας, δήλωσε ο Πούτιν. «Κινούμαστε σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση (...) και αυτό το έργο φέρνει ήδη συγκεκριμένα αποτελέσματα για τους πολίτες μας» είπε προσθέτοντας ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει βιαστικά.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε ως «συναισθηματική έκρηξη» τα όσα συνέβησαν γύρω από την Λευκορωσία μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ του αεροσκάφους της Ryanair, όπου συνελήφθη ο αντιφρονών δημοσιογράφος Ρομάν Προτασέβιτς, ενώ αναφερόμενος στην αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους του προέδρου της Βολιβίας το 2013 στο αεροδρόμιο της Βιέννης, είπε ότι από την Δύση δεν υπήρξε τότε καμία αντίδραση.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε μάλιστα στον Λευκορώσο ομόλογο του να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα, η οποία στο Σότσι όπως είπε γίνεται όλο και πιο ζεστή, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό το χρονικό διάστημα «θα συμβάλλει επίσης στην επίτευξη αποτελεσμάτων» της συνάντησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider