Κυπριακό: Άρχισαν οι συνομιλίες στο Παλάτι των Εθνών στη Γενεύη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυπριακό: Άρχισαν οι συνομιλίες στο Παλάτι των Εθνών στη Γενεύη
Πραγματοποιούνται σήμερα στη Γενεύη, οι διαβουλεύσεις για την Κύπρο υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τη συμμετοχή των δύο κοινοτήτων και των τριών εγγυητριών δυνάμεων.

Πραγματοποιούνται σήμερα στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη, οι διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τη συμμετοχή των δύο κοινοτήτων και των τριών εγγυητριών δυνάμεων.

Έως τις 11 το πρωί (ώρα Κύπρου) έφθασαν στο Παλάτι των Εθνών οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη, τους οποίους υποδέχθηκε ο κ. Γκουτέρες. Θα ακολουθήσει ολομέλεια των συμμετεχόντων στη διάσκεψη και στη συνέχεια ο γγ των Ηνωμένων Εθνών θα έχει διμερείς συναντήσεις με κάθε ένα από τα μέρη.

Η επίσημη ενημέρωση από την κυπριακή Προεδρία αναφέρει ότι οι διμερείς συναντήσεις αναμένεται να αρχίσουν στις 12:30 (ώρα Κύπρου) και να διαρκέσουν μέχρι και τις 20:00.

Απόψε, στις 22:00 (ώρα Κύπρου), ο κ. Γκουτέρες θα παραθέσει δείπνο με συμμετοχή 1 συν 1. Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύει στο δείπνο ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider