Στις 18:00 το τηλεοπτικό μήνυμα Κυρ. Μητσοτάκη - Τι αποφάσισε η Επιτροπή

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 18:00 το τηλεοπτικό μήνυμα Κυρ. Μητσοτάκη - Τι αποφάσισε η Επιτροπή
Στις 18.00 θα μεταδοθεί δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τι θα ισχύσει τις ημέρες του Πάσχα αλλά και μετά από αυτό.

Στις 18:00 θα μεταδοθεί το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οδικό χάρτη του ανοίγματος. Ορόσημο παραμένει η Παρασκευή 14 Μαΐου στην οποία «ανοίγει» ο Τουρισμός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δίνει το «πράσινο φως» για άνοιγμα της Εστίασης την Τρίτη του Πάσχα, 4 Μαΐου, μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Στις 4 Μαΐου έχει μετατεθεί η αργία (απεργία) της Πρωτομαγιάς. Την Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν Δημοτικά και Γυμνάσια με υποχρεωτικό self test.

Εξάλλου, το άνοιγμα των μετακινήσεων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια αποκλείστηκε το πρωί από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο δεν επιτρέπει ακόμα επιπλέον επιβάρυνση.

Όμως θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο και θα επιμηκυνθεί το ωράριο και τις καθημερινές. Συγκεκριμένα, το ωράριο μετακίνησης την Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να επιτραπεί έως τις 22:00, ενώ από Δευτέρα του Πάσχα στις 23:00.

Ειδικά για την ημέρα του Πάσχα αναμένεται να ανακοινωθούν περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να γιορτάσουν μαζί, όπως και τα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται πως στις 19:00 θα ακολουθήσει η προγραμματισμένη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας, από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Στην ενημέρωση θα συμμετέχουν η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider